|
نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی راهکارهای مناسب در بازاررسانی تجاری یک فرآورده باغبانی با در نظر گرفتن پستهتر به عنوان یک مدل |
|
چکیده فارسی مقاله |
بخش زیادی از فرآوردههای باغبانی تولید شده در همه کشورها به ویژه کشورهای در حال توسعه بر اثر عدم رعایت مسایل پس از برداشت میوهها و سبزیهای تازه از بین میرود. میوهها و سبزیهای برداشت شده بافتهای زندهای میباشند که تا زمان مصرف، فرآوری و یا طبخ، خصوصیات بیولوژیکی خود را حفظ میکنند. دلایل متعددی برای تلفات میوه و سبزی در نظر گرفته شده است که مهمترین آنها عبارتند از: 1- فرایندهای فیزیولوژیکی که شامل تنفس، تولید اتیلن، خسارت سرمازدگی و تغییرات آنزیمی منجر به فرایند قهوهای شدن است؛ 2- فرایندهای فیزیکی که شامل صدمات مکانیکی و کاهش وزن ناشی از تبخیر و تعرق از سطح میوه و سبزی است؛ 3- عوامل بیماریزا که در نهایت سبب پوسیدگی و از بین رفتن فراورده خواهد شد. لذا بررسی راهکارهای مناسب برای توقف و یا کاهش این عوامل نقش موثری در کند کردن فرایند پیری و افزایش پتانسیل انبارمانی فراوردهها خواهد داشت و برای کاهش ضایعات فرآوردههای باغبانی ضروری به نظر میرسد. تمایل به مصرف پسته تر از دیرباز در مردم ایران رایج بوده است ولی در دهههای اخیر در ایران بسیار افزایش یافته است و به دیگر کشورها نیز رسیده است. همچنین رقابت در عرضه پسته خشک در بازارهای جهانی باعث شده است که بخشی از پسته خشک تولیدی سالیانه ایران به فروش نرسد، از اینرو دستیابی به راهکارهای تجاری عرضه پسته تر به عنوان یک محصول جدید بسیار ارزشمند است و تاثیر بسزایی در حل مشکلات ذکر شده خواهد داشت. مسائل عمده پس از برداشت پسته تازه عبارت است از: تنفس و تولید اتیلن زیاد، جداشدن پوست نرم از پوسته استخوانی، خشک و قهوهای شدن پوست نرم طی انبارداری که باعث شده پتانسیل انبارمانی پسته تر کم باشد. اتخاذ تصمیمهای مناسب در زمان برداشت پسته، کنترل تنفس و تولید اتیلن، بستهبندی با استفاده از فیلمهای مناسب، پوششدهی با مواد مختلف، افزایش و حفظ سفتی و یکپارچگی پوست تازه و ممانعت از رشد و گسترش میکروارگانیسمهای بیماریزا که در نهایت سبب کاهش پوسیدگی پسته خواهد شد. کارآمدی این روشهای ذکر شده در حفظ کیفیت پسته تر با انجام آزمایشهایی طی 10سال مورد بررسی قرار گرفته است که با ارائه نتایج بدست آمده مورد بررسی قرار خواهد گرفت. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
پلیآمینها، کیتوزان، بستهبندی با اتمسفر تغییر یافته، بستهبندی تحت خلا، فعالیت میکروبی، سفتی |
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
سيدحسين ميردهقان | Hossein Mirdehghan دانشگاه وليعصر(عج)، رفسنجان
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.irhc2017.org |
فایل مقاله |
دریافت فایل مقاله |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|