|
نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران
|
|
|
عنوان فارسی |
استفاده از پردازش تصویر در برآورد خسارت وارده از سرما بر میوه انبه |
|
چکیده فارسی مقاله |
بهمنظور برآورد خسارت وارده بر میوه انبه در اثر سرما، از دو روش پردازش تصویر و روش آزمایشگاهی استفاده شد. بدین منظور آزمایشی بهصورت کاملاً تصادفی با سه تیمار 5، 15 و 24 درجه سانتیگراد اجرا شد. تجزیه واریانس بیانگر اختلاف معنیدار بین صفات کمی و کیفی میوه نظیر اسید میوه، مواد جامد محلول و سفتی بود. مواد جامد محلول با مشخصات رنگی تصویر a* و L* همبستگی مثبت (**645/0 و **769/0) و همچنین سفتی با مشخصات a* و L* همبستگی معنیدار (**734/0- و **748/0-) نشان دادند. در تیمار نگهداری در دمای 5 درجه سانتیگراد، پس از انتقال میوهها به دمای محیط، تغییر رنگ بیشتر و سریعتر بود که در قسمتهای داخلی میوه نیز مشاهده میشد. در روش آزمایشگاهی تغییرات ظاهری میوه، بعد از بررسی چهارم یا پنجم (به ترتیب 8 و 10 روز بعد از نگهداری در انبار) مشهود بود، که تا آن زمان، کیفیت درونی میوه را تحت تأثیر قرار داده بود؛ درحالیکه با روش پردازش تصویر، در بررسی دوم امکان تشخیص اختلاف بین تیمارها ممکن بود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
انبه، ارزیابی غیرتخریبی، آسیب سرما، پردازش تصویر |
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
منصوره شميلي | Mansoureh Shamili دانشگاه هرمزگان، دانشكده كشاورزي و منابع طبيعي
محمودرضا گلزاريان | Mahmoodreza Golzarian دانشگاه فردوسي مشهد، دانشكده كشاورزي، مشهد
پيمان آذركيش | Peyman Azarkish دانشگاه فردوسي مشهد، دانشكده كشاورزي، مشهد
اميد دوستي ايراني | Omid Dosti irani دانشگاه فردوسي مشهد، دانشكده كشاورزي، مشهد
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.irhc2017.org |
فایل مقاله |
دریافت فایل مقاله |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|