|
نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی تأثیر اقلیم و زمانهای برداشت بر عملکرد و ترکیبات اسانس آویشن دنایی (Thymus dainensis) |
|
چکیده فارسی مقاله |
بهمنظور بررسی تأثیر اقلیم و زمانهای برداشت بر عملکرد کمی و کیفی آویشن دنایی(Thymus daenensis) آزمایشی در سالهای زراعی 1389-1387 بهصورت کرتهای خردشده در مکان در قالب بلوکهای کامل تصادفی در استان سمنان انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: دو منطقه کشت شامل: (سمنان و شهمیرزاد) بهعنوان عامل اصلی و مراحل مختلف رشد گیاه در پنج سطح شامل: (رشد رویشی، پنجاه درصد گلدهی، صد در صد گلدهی، پنجاه درصد بذردهی و صد در صد بذردهی) نیز بهعنوان عامل فرعی در نظر گرفته شد. ویژگیهای مورد مطالعه شامل: عملکرد سرشاخه گلدار، درصد اسانس، عملکرد اسانس و اجزای تشکیل دهنده اسانس بود. نتایج به دست آمده نشان داد، گیاهان در منطقه شهمیرزاد در مرحله صد در صد گلدهی، با تولید حداکثر تیمول (75/82 درصد) و عملکرد اسانس (92/29 کیلوگرم بر هکتار) از نظر اقتصادی نسبت به منطقه سمنان در همین مرحله فنولوژیک (با 36/66 درصد تیمول و 36/25 کیلوگرم بر هکتار اسانس) برتری محسوسی داشتند. زمان مناسب برداشت آویشن در هر دو منطقه سمنان و شهمیرزاد برای دستیابی به بالاترین عملکرد اسانس و تیمول در مرحله صد در صد گلدهی بود. حداکثر کارواکرول (48/20 درصد) در مرحله رویشی و در منطقه سمنان بدست آمد و همچنین بالاترین عملکرد خشک اندام هوایی گیاه در مرحله رویشی، در هر دو منطقه سمنان(1313 کیلوگرم بر هکتار) و شهمیرزاد(1728 کیلوگرم بر هکتار) مشاهده شد. لذا با توجه به نیاز صنایع و با توجه به ترکیب شیمیایی مورد نیاز میتوان نسبت به برداشت آویشن دنایی در هر دو منطقه در مراحل فنولوژیک توصیه شده اقدام نمود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
آویشن دنایی، زمان برداشت، اسانس، تیمول، کارواکرول |
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
Farzaneh Bahadori -
Mehdi Mirza -
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.irhc2017.org |
فایل مقاله |
دریافت فایل مقاله |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|