نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی بررسی تأثیر اقلیم و زمان‌های برداشت بر عملکرد و ترکیبات اسانس آویشن دنایی (Thymus dainensis)
چکیده فارسی مقاله به‌منظور بررسی تأثیر اقلیم و زمان‌های برداشت بر عملکرد کمی و کیفی آویشن دنایی(Thymus daenensis) آزمایشی در سال‌های زراعی 1389-1387 به‌صورت کرت‌های خردشده در مکان در قالب بلوک‌های کامل تصادفی در استان سمنان انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: دو منطقه کشت شامل: (سمنان و شهمیرزاد) به‌عنوان عامل اصلی و مراحل مختلف رشد گیاه در پنج سطح شامل: (رشد رویشی، پنجاه درصد گلدهی، صد در صد گلدهی، پنجاه درصد بذردهی و صد در صد بذردهی) نیز به‌عنوان عامل فرعی در نظر گرفته شد. ویژگی‌های مورد مطالعه شامل: عملکرد سرشاخه گل‌دار، درصد اسانس، عملکرد اسانس و اجزای تشکیل دهنده اسانس بود. نتایج به دست آمده نشان داد، گیاهان در منطقه شهمیرزاد در مرحله صد در صد گلدهی، با تولید حداکثر تیمول (75/82 درصد) و عملکرد اسانس (92/29 کیلوگرم بر هکتار) از نظر اقتصادی نسبت به منطقه سمنان در همین مرحله فنولوژیک (با 36/66 درصد تیمول و 36/25 کیلوگرم بر هکتار اسانس) برتری محسوسی داشتند. زمان مناسب برداشت آویشن در هر دو منطقه سمنان و شهمیرزاد برای دستیابی به بالاترین عملکرد اسانس و تیمول در مرحله صد در صد گلدهی بود. حداکثر کارواکرول (48/20 درصد) در مرحله رویشی و در منطقه سمنان بدست آمد و همچنین بالاترین عملکرد خشک اندام هوایی گیاه در مرحله رویشی، در هر دو منطقه سمنان(1313 کیلوگرم بر هکتار) و شهمیرزاد(1728 کیلوگرم بر هکتار) مشاهده شد. لذا با توجه به نیاز صنایع و با توجه به ترکیب شیمیایی مورد نیاز می‌توان نسبت به برداشت آویشن دنایی در هر دو منطقه در مراحل فنولوژیک توصیه شده اقدام نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آویشن دنایی، زمان برداشت، اسانس، تیمول، کارواکرول

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله Farzaneh Bahadori -

Mehdi Mirza -


نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها