|
نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران
|
|
|
عنوان فارسی |
تأثیر زمان برداشت بر سنتز کاروتنوئید و انبارمانی میوههای کیوی ژنوتیپ گوشت طلایی (Hort۱۶A’’ Actinidia chinensis) |
|
چکیده فارسی مقاله |
درجه بلوغ میوهها در زمان برداشت میتواند کیفیت و عمر پس از برداشت میوههای کیوی را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین، در این پژوهش، تأثیر زمانهای مختلف برداشت بر مقدار کاروتنوئید گوشت و انبارمانی میوه کیوی ژنوتیپ گوشت زرد بررسی گردید. برداشت میوهها از 120 روز بعد از مرحله تمام گل شروع گردید و تا 169 روز بعد از تمام گل با فاصله هر 7 روز یکبار ادامه پیدا کرد.خصوصیات میوه مانند سفتی بافت، درصد مواد جامد محلول کل (% (SSC و کاروتنوئید کل میوهها بلافاصله پس از برداشت و همچنین در پایان سه ماه نگهداری در سردخانه با دمای 2 درجه سانتیگراد اندازهگیری شدند. درصد کاهش وزن میوهها طی سه ماه نگهداری در سردخانه با فاصله هر ماه یکبار اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که با پیشرفت نمو میوهها و تأخیر در برداشت آن، میزان درصد مواد جامد محلول کل (% (SSCافزایش پیدا کرد. میوههایی که میزان درصد مواد جامد محلول کل (% (SSCبالاتری در زمان برداشت داشتند، در پایان دوره انبارمانی نیز (% (SSCبالاتری را نشان دادند. تأخیر در برداشت میوهها در ابتدا باعث افزایش سفتی بافت میوهها در زمان برداشت شد، اما در پایان باعث کاهش سفتی آن گردید. اما میزان سفتی بافت میوه در پایان انبارداری وابسته به زمان برداشت نبوده است و بهطور معنیداری کاهش پیدا کرد. میزان کاروتنوئید گوشت میوه کیوی طلایی پس از برداشت و در پایان دوره انبارداری افزایش پیدا کرد. در واقع سنتز کاروتنوئیدها پس از برداشت در میوههای کیوی گوشت طلایی نیز ادامه پیدا میکند. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
کیوی گوشت زرد، بلوغ فیزیولوژیکی، عمر انبارمانی، کاهش وزن |
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
سميه رحيمي | Somayeh Rahimi دانشگاه گيلان، رشت، ايران
محمود قاسم نژاد | Mahmoud Qasemnezhad دانشگاه گيلان، رشت، ايران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.irhc2017.org |
فایل مقاله |
دریافت فایل مقاله |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|