|
نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران
|
|
|
عنوان فارسی |
مدیریت مصرف پتاسیم در مراحل مختلف فنولوژی برای درختان نارنگی انشو |
|
چکیده فارسی مقاله |
هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر مصرف پتاسیم در مراحل کلیدی فنولوژی درختان نارنگی انشو بود. آزمایش بهصورت بلوکهای کامل تصادفی و تیمارها شامل مصرف خاکی (کود آبیاری) و محلولپاشی پتاسیم پس از تشکیل میوه، تقسیم سلولی، ریزش فیزیولوژی و انبساط سلولی با 4 تکرار بود. مقدار مصرف پتاسیم برای همه تیمارهای آزمایشی یکسان و با توجه به نتایج آزمون خاک، برگ و میانگین عملکرد تعیین شد اما زمان مصرف و شکل آن متناسب با تیمارهای آزمایشی تغییر کرد. نتایج نشان داد که بیشترین عملکرد میوه و غلظت پتاسیم برگ از کودآبیاری پتاسیم پس از تشکیل میوه (اواسط فاز اول رشد میوه) بهعلاوه محلولپاشی پتاسیم پس از تشکیل میوه و در مرحله انبساط سلولی (فاز دوم رشد میوه) حاصل شد. همه تیمارها اندازه میوه را نسبت به شاهد افزایش دادند و کلاس نسبی اندازه میوهها، بهطور معنیداری نسبت به شاهد افزایش یافت. اما تیمارهای محلولپاشی پتاسیم پس از تشکیل میوه و ریزش فیزیولوژی بیشترین تأثیر را در افزایش نسبی قطر میوهها نسبت به شاهد داشتند و درصد میوههای بزرگتر را بهطور نسبی افزایش دادند. همچنین نتایج این پژوهش نشان داد که محلولپاشی پتاسیم درصد میوههای ریز را کاهش و در مقابل درصد میوههای متوسط و درشت را افزایش میدهد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
فنولوژی، کلاس اندازه میوه، پتاسیم، مرکبات |
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
علي اسدي كنگرشاهي | Ali Kangarshahi مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي مازندران، سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي، ساري، ايران
نگين اخلاقي اميري | Negin Akhlaqi مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي مازندران، سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي، ساري، ايران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.irhc2017.org |
فایل مقاله |
دریافت فایل مقاله |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|