نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی مدیریت مصرف پتاسیم در مراحل مختلف فنولوژی برای درختان نارنگی انشو
چکیده فارسی مقاله هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر مصرف پتاسیم در مراحل کلیدی فنولوژی درختان نارنگی انشو بود. آزمایش به‌صورت بلوک‌های کامل تصادفی و تیمارها شامل مصرف خاکی (کود آبیاری) و محلول‌پاشی پتاسیم پس از تشکیل میوه، تقسیم سلولی، ریزش فیزیولوژی و انبساط سلولی با 4 تکرار بود. مقدار مصرف پتاسیم برای همه تیمارهای آزمایشی یکسان و با توجه به نتایج آزمون خاک، برگ و میانگین عملکرد تعیین شد اما زمان مصرف و شکل آن متناسب با تیمارهای آزمایشی تغییر کرد. نتایج نشان داد که بیشترین عملکرد میوه و غلظت پتاسیم برگ از کودآبیاری پتاسیم پس از تشکیل میوه (اواسط فاز اول رشد میوه) به‌علاوه محلول‌پاشی پتاسیم پس از تشکیل میوه و در مرحله انبساط سلولی (فاز دوم رشد میوه) حاصل شد. همه تیمارها اندازه میوه را نسبت به شاهد افزایش دادند و کلاس نسبی اندازه میوه‌ها، به‌طور معنی‌داری نسبت به شاهد افزایش یافت. اما تیمارهای محلول‌پاشی پتاسیم پس از تشکیل میوه و ریزش فیزیولوژی بیشترین تأثیر را در افزایش نسبی قطر میوه‌ها نسبت به شاهد داشتند و درصد میوه‌های بزرگ‌تر را به‌طور نسبی افزایش دادند. همچنین نتایج این پژوهش نشان داد که محلول‌پاشی پتاسیم درصد میوه‌های ریز را کاهش و در مقابل درصد میوه‌های متوسط و درشت را افزایش می‌دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله فنولوژی، کلاس اندازه میوه، پتاسیم، مرکبات

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علي اسدي كنگرشاهي | Ali Kangarshahi
مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي مازندران، سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي، ساري، ايران

نگين اخلاقي اميري | Negin Akhlaqi
مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي مازندران، سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي، ساري، ايران


نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها