نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی اثر تیمار قبل از برداشت لاکتات کلسیم بر کیفیت و خواص آنتی‌اکسیدانی میوه توت‌فرنگی
چکیده فارسی مقاله توت‌فرنگی) Fragaria ananassa) میوه‌ای نافرازگرا با عمر پس از برداشت کوتاه است و به دلیل نرمی بیش از حد بافت حساسیت بالایی به حمله قارچ‌ها دارد. در این تحقیق سعی شده است تأثیر سطوح مختلف لاکتات کلسیم (صفر، 0.5 و 1 درصد ) بر میزان عملکرد و خواص آنتی‌اکسیدانی میوه توت‌فرنگی مورد ارزیابی قرارگیرد. به همین منظور محلول‌پاشی در سه مرحله بروی میوه‌ها تشکیل شده با استفاده از سم‌پاش دستی در صبح زود اجرا شد. محلول‌پاشی مرحله اول 20 روز قبل از برداشت تجاری، مرحله‌ی دوم در زمان رنگ گیری اولیه، مرحله سوم یک هفته قبل از برداشت اجرا شد آزمایش در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. ویژگی‌های نظیر فنل، فلاونوئید، مواد جامد محلول، اسید کل و سفتی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفتند .نتایج نشان داد که محلول‌پاشی لاکتات کلسیم بر پارامترهای میوه شامل مواد جامد محلول، اسید کل، سفتی، محتوی فنل کل و فلاونوئید در سطح 5 درصد نسبت به شاهد معنی‌دار بوده است. تیمار لاکتات کلسیم سبب افرایش مواد جامد محلول در موقع برداشت تجاری می‌شود.و منجر به افزایش محتوای فلاونوئید و فنل کل در توت‌فرنگی می‌شود. میزان اسید کل در میوه‌های تیمار شده نبست به شاهد بیشتر است. علاوه بر این ارزیابی سفتی بافت میوه نشان می‌دهد که تیمار لاکتات کلسیم باعث افرایش سفتی بافت میوه. در سطح احتمال ((p≤0.05))شده است. این نتایج پیشنهاد می‌کند که استفاده از لاکتات کسیم در قبل از برداشت می‌تواند راه مؤثری برای افزایش کیفیت و افزایش ترکیبات فعال زیستی در توت‌فرنگی باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله خواص آنتی‌اکسیدانی، سفتی، لاکتات کلسیم، کیفیت میوه، توت‌فرنگی

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فرح حسيني | Farah Hosseini
دانشكده كشاورزي، دانشگاه زنجان، زنجان

محمد اسماعيل اميري | Mohammad Amiri
دانشكده كشاورزي، دانشگاه زنجان، زنجان

فرهنگ رضوي | Farhang Razavi
دانشكده كشاورزي، دانشگاه زنجان، زنجان


نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها