نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی تأثیر پرایمینگ بذر با سطوح مختلف محرک‌های جوانه‌زنی بر جوانه‌زنی بذر و صفات مورفولوژی گیاهچه دو رقم خیار مزرعه‌ای
چکیده فارسی مقاله جهت بررسی صفات جوانه‌زنی و رشد رویشی گیاهچه، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی روی دو رقم خیار مزرعه‌ای انجام شد. فاکتور اول دو رقم خیار (امپرس و امپراطور) و فاکتور دوم تیمارهای مختلف پرایمینگ (شاهد، سیلیسیک اسید و آسکوربیک اسید هر یک در سه سطح 50، 100 و 150 میلی‌گرم در لیتر، پیریدوکسین در سه سطح 02/0، 04/0 و 06/0 درصد و تیمار ترکیبی 75 میلی‌گرم در لیتر سیلیسیک اسید، 75 میلی‌گرم در لیتر آسکوربیک اسید و 03/0 درصد پیریدوکسین) بودند. نتایج این تحقیق نشان داد که بیشترین سرعت جوانه‌زنی در رقم امپراطور در تیمار پیریدوکسین 02/0 درصد و بیشترین وزن ساقه‌چه و ریشه‌چه و وزن کل گیاهچه در تیمار آسکوربیک اسید 50 میلی‌گرم در لیتر حاصل شد. در رقم امپرس بیشترین طول ریشه‌چه، طول ساقه‌چه، وزن ساقه‌چه، وزن ریشه‌چه و وزن کل گیاهچه در تیمار سیلیسیک اسید 150 میلی‌گرم در لیتر مشاهده شد. در تمام صفات اندازه‌گیری شده در هر دو رقم شاهد کمترین مقدار که با تیمارهای آزمایش اختلاف معنی‌داری داشت. درمجموع تیمارهای پیریدوکسین 02/0 درصد، آسکوربیک اسید 50 میلی‌گرم در لیتر و سیلیسیک اسید 150 میلی‌گرم بر لیتر به‌عنوان سه تیمار برتر معرفی و برای پرایمینگ این بذرها توصیه می‌شوند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سیلیسیک اسید، آسکوربیک اسید، پیرودوکسین، پرایمینگ

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مانا ممبيني | Mana Mambini
علوم تحقيقات، تهران

ناصر عالم زاده انصاري | Naser Alem zadeh
دانشكده كشاورزي، دانشگاه شهيد چمران، اهواز

وحيد عبدوسي | Vahid Abdosi
علوم تحقيقات، تهران

عبدعلي ناصري | Abdolali Naseri
دانشكده كشاورزي، دانشگاه شهيد چمران، اهواز


نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها