نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی بررسی کمیت و کیفیت ترکیبات فنلی برگ سه رقم زیتون (.Olea europaea L) در منطقه گنبد‌کاووس
چکیده فارسی مقاله برگ‌های زیتون جزء ضایعات کشاورزی محسوب می‌شوند درحالی‌که از لحاظ خاصیت آنتی‌اکسیدانی، از پتانسیل بالایی برخوردار هستند. هدف از این پژوهش تعیین مقدار فنل کل، مهم‌ترین ترکیب فنلی (اولئوروپین) و همچنین فعالیت آنتی‌اکسیدانی برگ سه رقم ‘زرد’، ‘روغنی’ و ‘کرونایکی’ (Koroneiki) و ارتباط آن‌ها با ماه‌های مختلف سال می‌باشد. با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش، مشخص گردید که ارقام موردمطالعه ازنظر تمامی فاکتورها دارای اختلاف معنی‌داری هستند (P< 0.01). بیش‌ترین مقدار فنل کل را رقم ‘زرد’ با 1/26 میلی‌گرم معادل اسیدگالیک بر گرم ماده خشک در اواخر خردادماه نشان داد و بیش‌ترین میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانی هم در رقم ‘زرد’ با 4/78 درصد مشاهده شد. تجزیه و تحلیل رگرسیونی داده‌ها نشان داد که رابطه مثبت و معنی‌داری بین مقدار فنل کل و فعالیت آنتی‌اکسیدانی وجود دارد (R2< 0.01). در میان ارقام موردمطالعه، بیش‌ترین مقدار اولئوروپین با 3/19 میلی‌گرم بر گرم ماده خشک، در رقم ‘کرونایکی’ و در اواخر خردادماه وجود داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله فنل کل، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، برگ زیتون، اولئوروپئین، HPLC

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ميثم اشجعي | Meysam Ashjaei
دانشگاه گيلان، رشت

منيژه ذكايي | Manizhe Zakaei
دانشگاه گيلان، رشت

داود بخشي | Davod Bakhshi
دانشگاه گيلان، رشت

حسين صادقي | Hossein Sadeghi
دانشگاه علوم كشاورزي و منابع طبيعي ساري، ساري


نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها