نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی استفاده از بارکد برای بررسی تمایز در ۱۷ رقم پیاز زرد متقاضی تجاری شدن
چکیده فارسی مقاله برای تجاری‌سازی ارقام پس از انجام آزمون تیپ، این ارقام در فهرست ملی درج و سپس مجوز توزیع تجاری صادر می‌گردد. ارقام متقاضی معرفی، باید زیر نظر موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال ارزیابی شوند. بر این اساس 17 رقم پیاز بر اساس صفات مورفولوژیک بر مبنای دستورالعمل بین‌المللی اجرای آزمون‌های تمایز، یکنواختی و پایداری در پیاز (UPOV) در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با دو تکرار به مدت دو سال در ایستگاه تحقیقاتی صفی‌آباد دزفول کشت و از نظر تمایز مورد بررسی قرار گرفتند. صفات کیفی بر اساس دستورالعمل کددهی شدند و تمایز صفات کمی ارقام نیز با استفاده از مقایسه میانگین به روش حداقل تفاوت معنی‌دار در سطح پنج درصد مورد بررسی قرار گرفت. پس از کددهی صفات کیفی، برای هر رقم یک بارکد تهیه شد و پس از مرتب کردن بارکدها در اکسل تمایز ارقام بررسی شد. ارقام بر مبنای صفات ذکر شده در دستورالعمل از هم متمایز شدند، به‌جز رقم Vania از Orinda، همچنین رقم Saba از Shiva که از نظر صفات کیفی متمایز نشدند و بر مبنای جدول مقایسه میانگین صفات کمی از هم متمایز شدند. برای همه ارقام این مطالعه شناسنامه مورفولوژیک تهیه شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پیاز، صفات مورفولوژیکی، بارکد

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله عاطفه خندان | Atefeh Khandan
موسسه تحقيقات ثبت و گواهي بذر و نهال، كرج


نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها