نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی بررسی تنوع صفات کمی و کیفی میوه در تعدادی از ارقام مهم خرمای ایران
چکیده فارسی مقاله به‌منظور تعیین میزان تنوع مورفولوژیک 24 رقم خرمای ایران جمع‌آوری‌شده از سه استان، صفات کمی و کیفی میوه آن‌ها جهت استفاده آتی در برنامه‌های بهنژادی مورد ارزیابی قرار گرفت. ضریب تغییرات، تجزیه به عامل‌های اصلی، همبستگی بین صفات و تجزیه کلاستر برای صفات اندازه‌گیری شده محاسبه شد. بالاترین ضریب تغییرات صفات در میان ارقام موردبررسی مربوط به صفات میانگین وزن هسته (5/84 درصد) و بافت میوه (3/71 درصد) بود. نتایج نشان داد که بیشترین عملکرد محصول در هر درخت و نسبت گوشت به هسته مربوط به رقم برحی می‌باشد. در تجزیه عامل‌ها شش عامل اصلی توانستند 63/70 درصد از واریانس کل را توجیه نماید. نتایج همبستگی ساده، وجود تعدادی همبستگی‌های مثبت و منفی معنی‌دار بین برخی صفات مهم را نشان داد. تجزیه کلاستر نیز با کاهش فاصله اقلیدوسی روی مقیاس کلاستر از 25 به نُه، ارقام را در شش گروه تقسیم‌بندی کرد. تجزیه کلاستر همچنین نشان داد که صفات مورفولوژیک و فنولوژیک مورداستفاده در این مطالعه قادرند ارقام را به‌خوبی از یکدیگر تفکیک نمایند. درمجموع می‌توان گفت این مطالعه به‌خوبی امکان استفاده از نشانگرهای مورفولوژیکی میوه خرما در مدیریت ژرم‌پلاسم، تعیین میزان تنوع ژنتیکی و روابط خویشاوندی ارقام مختلف این گیاه را نشان داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ژرم‌پلاسم، پومولوژی، فنولوژی، تجزیه کلاستر، تحلیل عاملی، همبستگی صفات

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سيد فاضل ميراحمدي | Fazel Mirahmadi
دانشگاه ولايت، گروه علوم كشاورزي و منابع طبيعي، ايرانشهر، سيستان و بلوچستان


نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها