نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی بررسی تعدادی از خصوصیات پومولوژیکی میوه در واریته های محلی زردآلوی منطقه دماوند استان تهران
چکیده فارسی مقاله چندین واریته بومی زردآلو در منطقه دماوند با هدف تولید برگه و تازه خوری کشت می شوند. به ‌منظور ارزیابی صفات میوه هشت واریته زردآلوی جمع آوری شده ‌از منطقه دماوند و مقایسه آن‌ها با دو شاهد سازگار منطقه کرج یعنی شمس و قیسی اصفهان یک باغ آزمایشی از نمونه های جمع آوری شده در سال 1390 احداث گردید. نهال های دو ساله و سالم از این نمونه ها در ایستگاه تحقیقاتی مشکین‌آباد کرج متعلق به پژوهشکده میوه های معتدله و سردسیری در قالب طرح آماری بلو‌ک‌های کامل تصادفی با چند مشاهده کشت شدند و عملیات باغبانی یکسانی برای قطعه آزمایشی انجام شد. صفات مرتبط با تاریخ گلدهی، ویژگی های میوه و تعدادی از صفات رویشی( در اینجا ارائه نشده اند) به مدت دو سال یادداشت برداری شدند و پس از امتیاز دهی صفات بر اساس دستورالعمل DUS، داده‌های حاصله، تجزیه آماری شدند. با توجه به جدول تجزیه واریانس تفاوت های کم و بیش معنی داری بین ارقام و ژنوتیپ های مورد مطالعه از نظر صفات مرتبط با میوه وجود دارد. با انجام مقایسه میانگین در صفات ارزیابی شده، مشخص گردید که بیشترین مقدار وزن میوه مربوط به ژنوتیپ دماوند 1 بوده و کمترین وزن را رقم قیسی اصفهان دارد. سفت ترین بافت میوه را ژنوتیپ دماوند 7 داشت. نرم ترین بافت میوه مربوط به رقم قیسی اصفهان است. بالاترین درصد قند را نیز رقم قیسی اصفهان داشته و کمترین میزان این صفت نیز مربوط به دماوند 7 بوده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله زردآلو، دماوند، فنولوژی گلدهی

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله رحيم قره شيخ بيات | Rahim Bayat
سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي

اميرعباس تقي زاده | Amir Taghizadeh
دانشكده كشاورزي، دانشگاه بين المللي امام خميني قزوين


نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها