نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی ارزیابی ترکیبات تام فنلی، فلاونوئیدی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی برگ گونه‌های مختلف گل ماهور در استان آذربایجان غربی
چکیده فارسی مقاله گل ماهور (Verbascum sp.)، گیاهی علفی، دوساله و متعلق به تیره گل میمون (Scrophulariaceae) می‌باشد. اندام‌های مختلف گل ماهور به دلیل برخورداری از فعالیت آنتی‌اکسیدانی بالا و انواع فلاونوئیدها اهمیت زیادی در صنایع دارویی و غذایی دارند. در این تحقیق محتوی ترکیبات فنلی کل، فلاونوئیدها و فعالیت آنتی‌اکسیدانی (به دو روش DPPH و FRAP) در برگ 9 گونه گل ماهور در استان آذربایجان غربی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که میزان ترکیبات فنلی کل (mg GAE/g DW 83/32-48/4) و فلاونوئید (mg QE/g DW13/13-79/1) در بین 9 گونه متفاوت بود. بیشترین میزان فنل کل و فلاونوئید در گونه V. sinuatum و کمترین میزان این ترکیبات در گونه V. speciosum مشاهده شد. همچنین عصاره متانولی گونه V. sinuatum با هر دو روش DPPH (01/85 درصد) و FRAP (mol/g DWμ74/50) از بالاترین میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانی برخوردار بود. در مجموع یافته-های این تحقیق نشان داد که گونه V. sinuatum منبع غنی از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی بوده و می‌تواند در صنایع غذایی و دارویی مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله فعالیت آنتی‌اکسیدانی، گل ماهور، ترکیبات فنلی، FRAP، DPPH

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سونيا اميني | Sonia Amini
دانشكده كشاورزي دانشگاه اروميه، اروميه

عباس حسني | Abbas Hassani
دانشكده كشاورزي دانشگاه اروميه، اروميه

ابوالفضل عليرضالو | Abolfazl Alirezalou
دانشكده كشاورزي دانشگاه اروميه، اروميه

رامين ملكي | Ramin Maleki
جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي، اروميه


نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها