نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی بررسی خصوصیات فیتوشیمیایی و آنتی‌اکسیدانی میوه‌های گیاه دارویی Sambucus nigra جمع آوری شده از ارومیه
چکیده فارسی مقاله آقطی سیاه (Sambucus nigra) یکی از گونه‌های دارویی تیره‌ی Caprifoliaceae با خواص درمانی متعدد می‌باشد. این گیاه در طب سنتی به‌عنوان قابض، ضدویروس و ادرارآور مورد استفاده قرار می‌گیرد. مصرف میوه‌های آقطی باعث پیشگیری از بیماری‌هایی مانند نارسایی-های قلبی، سرطان‌ها، بیماری‌های عفونی و دیابت می‌شود. این پژوهش به‌منظور ارزیابی خصوصیات فیتوشیمیایی و آنتی‌اکسیدانی میوه‌های آقطی سیاه (S. nigra) جمع‌آوری شده از ارومیه، در پاییز سال 1395 انجام گرفت. عصاره‌گیری از نمونه‌ها با استفاده از روش اولتراسونیک انجام گرفت. در این تحقیق خصوصیاتی از قبیل محتوای فنول کل (روش فولین سیکالتو)، فلاونوئید کل (روش آلومینیوم کلراید)، کاروتنوئید کل، کلروفیل a و b (روش لیچن تالر) و فعالیت آنتی‌اکسیدانی (با روش‌های DPPH وFRAP) ارزیابی گردید. میزان فنل و فلاونوئید کل به ترتیـب 36/1 میلی‌گرم گالیک اسید بر گرم وزن خشک و 052/0 میلی‌گرم کوئرستین بر گرم وزن خشک بدست آمد. مقادیر بدست آمده برای فعالیت آنتی‌اکسیدانی به روش DPPH وFRAP به ترتیب 10/33 درصد و 12/1 میکرو مول آهن (II) بر گرم وزن خشک بود. همچنین نتایج نشان داد که میزان کارتنوئید کل و کلروفیل‌ aو کلروفیلb عصاره استونی میوه‌های آقطی به ترتیب 61/139، 83/0 و 41/0 میلی‌گرم بر گرم وزن خشک می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تیره آقطی، ترکیبات فلاونوئیدی، ترکیبات فنلی، فعالیت آنتی‌اکسیدانی

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها