|
نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران
|
|
|
عنوان فارسی |
تأثیر سالیسیلیک اسید بر ویژگیهای فیزیولوژیکی مرزه اورامی (Satureja avromanica Maroofi) در سیستم کشت درون شیشهای |
|
چکیده فارسی مقاله |
مرزه هورامی (Satureja avromanica Maroofi) گیاهی دارویی از تیره نعناعیان (Lamiaceae) است، اندمیک استان کردستان و شدیداً در معرض خطر انقراض میباشد. اسانس این گیاه به دلیل تیمول بالایی که دارد، بسیار ارزشمند میباشد. لذا بررسی روشهای مختلف تکثیر این گیاه امری کاملاً ضروری میباشد. بر این اساس در این تحقیق تأثیر غلظتهای مختلف سالیسیلیک اسید (0، 5/0 و 1 میلیمولار) بر ویژگیهای فیزیولوژیکی این گیاه در سیستم کشت درون شیشهای مورد ارزیابی قرار گرفت. این تحقیق در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که غلظت 5/0 میلیمولار سالیسیلیک اسید موجب افزایش فنول کل، فلاونوئید کل، کلروفیل a، b، کلروفیل کل، کاروتنوئید و کاهش فعالیت آنزیم پراکسیداز گردید. غلظت 1 میلیمولار موجب از بین رفتن ریز نمونهها شد. لذا براساس نتایج این تحقیق مناسبترین غلظت سالیسیلیک اسید برای تکثیر مرزه اورامی در بین غلظتهای بکار رفته، غلظت 5/0 میلیمولار بود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
تیمول، فنول، پراکسیداز، فلاونوئید، کلروفیل |
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.irhc2017.org |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|