نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی ارزیابی و مطالعه عملکرد و اجزای عملکرد برخی ارقام پیاز، تحت تنش شوری (NaCl)
چکیده فارسی مقاله پیاز با نام علمی Allium cepa L. از خانواده Alliaceae است. به لحاظ اهمیت، پیاز خوراکی که یکی از مهم‌ترین سبزی‌های تولیدی در کشور است و ایران یکی از خاستگاه‌های آن به شمار می‌رود، بررسی روند رشد در آن حائز اهمیت است. جهت ارزیابی و مطالعه برخی ارقام پیاز با استفاده از صفات فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی تحت تنش شوری در جیرفت در سال زراعی 1394 آزمایشی به‌صورت فاکتوریل بر پایه بلوک‌های کامل تصادفی به مرحله اجرا رسید. در این طرح 7 رقم پیاز خارجی و داخلی در محل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی جنوب کرمان در گلدان کشت شدند و با اعمال تیمارهای شوری صفات مورد نظر مورد ارزیابی قرار گرفت. ارقام شامل (1- پریماورا، 2- تگزاس ارلی گرانو، 3- OSY 101، 4- OSW 100، 5- محلی جیرفت، 6- محلی زابل و 7- بلوچستانی) بودند. سطوح شوری در چهار سطح (صفر، 5/. ، 1 و 5/1 درصد) بود که با تهیه آب‌نمک و با ترکیب NaCl بدست آمد. نتایج نشان داد که تیمارهای مختلف رقم و شوری از لحاظ صفات مورد ارزیابی با یکدیگر کاملاً متفاوت بودند. چون در منطقه جنوب استان کرمان کشت پیاز توسعه زیادی دارد، بنابراین رقم Osw 100 در شرایط عدم شوری عملکرد بیشتری با میانگین 42/102 تن در هکتار داشت که حتی نسبت به ارقام بومی نیز افزایش عملکرد بالاتری برخوردار بود و کمترین آن هم در رقم تگزاس با شوری 40 میلی‌گرم در لیتر با میانگین 03/34 تن در هکتار حاصل شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله صفات، مورفولوژی، فیزیولوژیک

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها