نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی پاسخ آنزیم‏های آنتی‌اکسیدانی به تنش شوری در ده رقم توت‌فرنگی
چکیده فارسی مقاله یکی از مشکلات عمده برای کشاورزی در مناطق خشک و نیمه‌خشک جهان شوری آب و خاک است. شوری به دلیل تأثیر بر روی جذب آب و مواد غذایی بر روی عملکرد و کیفیت میوه‏‏ها اثر می‏گذارد. در این پژوهش تأثیر 4 سطح شوری (0، 20، 40 و 60 میلی‌مولارNaCl ) بر آنزیم‏های آنتی‌اکسیدانی ده رقم توت‌فرنگی به‌صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار مورد بررسی قرار گرفت. آبیاری گیاهان با محلول‏های شور تا پایان دوره میوه‏دهی کامل بررسی شد. برای تیمار شاهد فقط آبیاری با محلول غذایی هوگلند انجام شد. نحوه آبیاری به‌گونه‌ای بود که حدود 20% محلول به‌عنوان آبشویی منظور گردید و نیز یک‌بار در هر سه نوبت آبیاری عمل آبشویی گلدان‏ها با آب معمولی انجام شد. نتایج نشان داد که شوری باعث افزایش سطح آنزیم‏های آنتی‏اکسیدانی شد. بیشترین افزایش آنزیم کاتالاز در غلظت 40 میلی‌مولارNaCl مربوط به رقم آروماس و پاروس و کمترین میزان این آنزیم مربوط به 60 میلی‌مولارNaCl در دو رقم کویین الیزا و کام مشاهده شد. بیشترین افزایش در فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز مربوط به ارقام آروماس، سلوا، کردستان و پاروس در غلظت 40 میلی‌مولار نمک بوده است. کمترین افزایش در فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز هم در ارقام کوئین الیزا، کام و میشنری مشاهده گردید. با افزایش غلظت NaCl میزان فعالیت آنزیم پراکسیداز نیز به‌طور معنی‏داری افزایش یافت. بیشترین افزایش در فعالیت آنزیم پراکسیداز در غلظت 40 میلی‌مولار نمک مربوط به رقم آروماس و کمترین میزان فعالیت این آنزیم در غلظت 60 میلی مولار نمک مربوط به رقم کویین الیزا و میشنری است. با توجه به نتایج این آزمایش مشخص شد که غلظت 60 میلی مولار نمک طعام باعث نابودی گیاه خواهد شد و گیاه نمی‌تواند با افزایش آنزیم‏های آنتی‌اکسیدانی با تنش شوری مقابله کند. از طرف دیگر مشاهده گردید تحمل ارقام هم متفاوت است. سه رقم آروماس، پاروس و کردستان متحمل و رقم‏های کوئین‏الیزا، کام و میشنری حساس به شوری بودند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تنش شوری، آنزیم‏های آنتی‌اکسیدان، توت‏فرنگی، محلول غذایی هوگلند

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها