|
نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران
|
|
|
عنوان فارسی |
پاسخ آنزیمهای آنتیاکسیدانی به تنش شوری در ده رقم توتفرنگی |
|
چکیده فارسی مقاله |
یکی از مشکلات عمده برای کشاورزی در مناطق خشک و نیمهخشک جهان شوری آب و خاک است. شوری به دلیل تأثیر بر روی جذب آب و مواد غذایی بر روی عملکرد و کیفیت میوهها اثر میگذارد. در این پژوهش تأثیر 4 سطح شوری (0، 20، 40 و 60 میلیمولارNaCl ) بر آنزیمهای آنتیاکسیدانی ده رقم توتفرنگی بهصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار مورد بررسی قرار گرفت. آبیاری گیاهان با محلولهای شور تا پایان دوره میوهدهی کامل بررسی شد. برای تیمار شاهد فقط آبیاری با محلول غذایی هوگلند انجام شد. نحوه آبیاری بهگونهای بود که حدود 20% محلول بهعنوان آبشویی منظور گردید و نیز یکبار در هر سه نوبت آبیاری عمل آبشویی گلدانها با آب معمولی انجام شد. نتایج نشان داد که شوری باعث افزایش سطح آنزیمهای آنتیاکسیدانی شد. بیشترین افزایش آنزیم کاتالاز در غلظت 40 میلیمولارNaCl مربوط به رقم آروماس و پاروس و کمترین میزان این آنزیم مربوط به 60 میلیمولارNaCl در دو رقم کویین الیزا و کام مشاهده شد. بیشترین افزایش در فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز مربوط به ارقام آروماس، سلوا، کردستان و پاروس در غلظت 40 میلیمولار نمک بوده است. کمترین افزایش در فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز هم در ارقام کوئین الیزا، کام و میشنری مشاهده گردید. با افزایش غلظت NaCl میزان فعالیت آنزیم پراکسیداز نیز بهطور معنیداری افزایش یافت. بیشترین افزایش در فعالیت آنزیم پراکسیداز در غلظت 40 میلیمولار نمک مربوط به رقم آروماس و کمترین میزان فعالیت این آنزیم در غلظت 60 میلی مولار نمک مربوط به رقم کویین الیزا و میشنری است. با توجه به نتایج این آزمایش مشخص شد که غلظت 60 میلی مولار نمک طعام باعث نابودی گیاه خواهد شد و گیاه نمیتواند با افزایش آنزیمهای آنتیاکسیدانی با تنش شوری مقابله کند. از طرف دیگر مشاهده گردید تحمل ارقام هم متفاوت است. سه رقم آروماس، پاروس و کردستان متحمل و رقمهای کوئینالیزا، کام و میشنری حساس به شوری بودند. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
تنش شوری، آنزیمهای آنتیاکسیدان، توتفرنگی، محلول غذایی هوگلند |
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.irhc2017.org |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|