نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی تأثیر نور و پوترسین بر شاخص‌های جوانه‌زنی و آنتی‌اکسیدانی بذر گواوا تحت تنش شوری
چکیده فارسی مقاله از مشکلات عمده در تولید پایه‌های بذری گواوا، جوانه‌زنی ضعیف بذر آن است. ازاین‌رو به‌منظور بررسی اثرات شوری بر جوانه‌زنی بذر گواوا، یک آزمایش فاکتوریل سه عاملی در قالب طرح کاملاً تصادفی طراحی شد. در این پژوهش اثر دو شرایط نور و تاریکی، غلظت شوری (0 و 5 و 10 دسی زیمنس بر متر) و غلظت پوترسین به‌عنوان تیمار کمکی (0و 25و 50 پی‌پی‌ام) بر جوانه‌زنی بذر گواوا و برخی خصوصیات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در شرایط نور درصد جوانه‌زنی بذور نسبت به تاریکی، افزایش یافته است. همچنین در شرایط نور میزان کلروفیل کل بیشتر از تاریکی بود. با این حال با افزایش سطح نمک، کاهش اندکی در کلروفیل کل مشاهده شد. بیشترین فعالیت آنزیم کاتالاز و پراکسیداز در شرایط تاریکی و به ترتیب در غلظت 5 و 10 دسی زیمنس بر متر شوری مشاهده شد. نتایج تحقیق حاضر آشکار ساخت پوترسین موجب بهبود تحمل بذور گواوا به شوری خصوصاً در شرایط نوری می‌گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله رنگدانه‌های فتوسنتزی، تنش، پوترسین، شوری، بذر، گواوا

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها