نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی شناسایی ترکیبات مؤثره موجود در اسانس گیاهان دارویی زیره سبز و زیره سیاه ایرانی و بررسی نقش آن‌ها در کاهش جوانه‌زنی چهار علف هرز متداول در استان فارس
چکیده فارسی مقاله شناسایی، کاربرد و استفاده از گیاهان دارویی در زمینه‌های مختلف علوم بشری به علت سازگاری با محیط‌زیست و نداشتن عوارض جانبی خطرناک همه‌روزه در حال پیشرفت است. استفاده از توان آللوپاتیکی این گیاهان در کنترل علف‌های هرز یکی از این ویژگی‌هاست که امروزه در علم کشاورزی موردتوجه قرارگرفته است. به این ‌منظور برای بررسی توان اللوپاتیکی اسانس زیره سبز و زیره پارسی و ترکیب اصلی آن‌ها پژوهشی به‌صورت آزمایشگاهی در قالب طرح کاملاً تصادفی و با 4 تکرار انجام شد. درصد استحصال اسانس از زیره سبز و زیره پارسی به ترتیب 2/4 و 7/4 درصد بود. با استفاده از دستگاه (GC-MS) در اسانس زیره سبز و پارسی به ترتیب 25 و 22 ترکیب شناسایی و کومین آلدهید به‌عنوان ماده اصلی هر دو اسانس مشخص شد. در بخش آزمایشگاهی تأثیر غلظت‌های مختلف( صفر، 250، 500، 1000 و 2000 پی‌پی‌ام) اسانس و ترکیب کومین آلدهید بر خصوصیات جوانه‌زنی و رشد گیاه چه چهار علف هرز خاکشیر گاوی، خردل وحشی، چچم چمنی و یولاف وحشی بررسی شد. بیشترین تأثیر بازدارندگی بر جوانه‌زنی بذر مربوط به کومین آلدهید و در گیاه خاکشیر گاوی بود. افزایش طول ریشه‌چه و ساقه چه و وزن‌تر گیاه چه به‌طور معنی‌داری با افزایش غلظت اسانس و کومین آلدهید کاهش یافت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله Cuminum cyminum L.، Bunium persicum Boiss. Fedtch.، کومین آلدهید، اللوپاتی، کنترل علف هرز

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها