نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی توارث‌پذیری و ارتباط بین صفات مهم و اقتصادی طالبی در شرایط عدم تنش و تنش شوری
چکیده فارسی مقاله این مطالعه به‌منظور ارزیابی تأثیر تنش شوری بر روی صفات زراعی و اقتصادی طالبی، همچنین ارتباط بین این صفات و توارث‌پذیری آن‌ها انجام گرفت. مواد ژنتیکی بکار رفته در این آزمایش 16 رقم ایرانی و یک رقم خارجی طالبی بودند که در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه صنعتی اصفهان طی دو سال زراعی متوالی 92 و 93 کشت شدند. صفات مورد بررسی شامل تعداد میوه در بوته، وزن میوه، طول میوه، عرض میوه و عملکرد میوه بودند که بر روی میوه‌های رسیده هر یک از ارقام اندازه‌گیری شدند. نتایج نشان داد که ارقام مورد استفاده برای تمام صفات تنوع بالایی داشتند. مقایسه وراثت‌پذیری عمومی صفات نشان داد که برآورد وراثت‌پذیری برای تمام صفات در هر دو شرایط بالا بود. در شرایط عدم تنش وزن میوه بیشترین برآورد وراثت‌پذیری عمومی را داشت و عملکرد میوه کمترین میزان وراثت‌پذیری را در شرایط تنش داشت. نتایج ضرایب تغییرات فنوتیپی و ژنتیکی نشان داد که اثر محیط برای این صفات اندک بود و صفت وزن میوه در هر دو شرایط تنش و عدم تنش بیشترین میزان ضریب تغییرات فنوتیپی و ژنتیکی را نشان داد. تجزیه همبستگی فنوتیپی و ژنتیکی صفات نشان داد در هر دو شرایط وزن میوه تا حد زیادی تحت تأثیر اندازه میوه بود و با طول و عرض میوه همبستگی مثبت و معنی‌داری داشت. ضمن اینکه در هر دو شرایط ارتباط وزن میوه و تعداد میوه در بوته منفی و معنی‌دار بود. در شرایط عدم تنش میوه‌های عریض‌تر عملکرد بالاتری داشتند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله طالبی، Cucumis melo L.، شوری، اجزای عملکرد، وراثت‌پذیری، همبستگی ژنتیکی

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها