|
نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران
|
|
|
عنوان فارسی |
تأثیر تغذیه کربوهیدراتی بر عملکرد قارچ دکمهای سفید (Agaricus bisporus) |
|
چکیده فارسی مقاله |
کاهش مقدار محصول بعد از برداشت اولیه به سبب تحلیل رفتن مواد غذایی موجود در کمپوست از جمله چالشهایی میباشد که تولیدکنندگان تجاری قارچ با آن مواجهاند لذا غنی-سازی کمپوست توسط مکملهای غذایی بهمنظور افزایش عملکرد قارچهای خوراکی مورد توجه قرار گرفته است. در این پژوهش از محلولهای 50 گرم بر لیتر ساکارز و دکسترین بهمنظور غنیسازی کمپوست و بررسی شاخصههای مرتبط با عملکرد استفاده شد. نتایج حاصله از این پژوهش نشان داد که در تمامی صفات مورد ارزیابی بهجز تعداد قارچ تولیدی، تیمارهای اعمال شده اثر معنیداری داشته و در همه موارد تیمار دکسترین برتر بوده است. متوسط وزن یک قارچ در تیمار شاهد 12/19 گرم بوده است که اختلاف معنیداری با تیمار ساکارز (66/20 گرم) نداشت ولی تیمار دکسترین با تولید قارچهایی به وزن متوسط 07/30 گرم بهطور معنی-داری نسبت به تیمارهای شاهد و ساکارز برتری نشان داد. متوسط قطر کلاهک نیز در تیمار دکسترین با عدد 79/14 سانتیمتر حداکثر بوده است. عملکرد کل قارچ در مترمربع بهطور معنیداری در تیمار دکسترین بیشتر بوده (با 36/15 کیلوگرم در مترمربع) و حدود دو برابر تیمار شاهد (03/7 کیلوگرم در مترمربع) و ساکارز (40/8 کیلوگرم در مترمربع) بوده است. از نظر عملکرد کل کمپوست و کارایی بیولوژیکی نیز تیمار دکسترین برتری معنیداری نسبت به دو تیمار دیگر داشته ولی اختلاف شاهد و ساکارز معنیدار نبوده است. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
ساکارز، دکسترین، کمپوست، کارایی بیولوژیکی، مکمل غذایی |
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.irhc2017.org |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|