نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی تولید سبز نانو ذرات مولیبدن با استفاده از عصاره ورمی کمپوست
چکیده فارسی مقاله تجمع نیترات در بسیاری از محصولات کشاورزی در نتیجه مصرف بی‌رویه کودهای نیتروژنه و کمبود مولیبدن، از جدی‌ترین مشکلات پیش روی دنیای امروز است. فناوری نانو فرصت‌های جدیدی را به‌منظور افزایش راندمان کودها ایجاد نموده است. با به‌کارگیری نانو کودها به‌عنوان جایگزین کودهای مرسوم، عناصر غذایی کود به‌تدریج و به‌صورت کنترل شده در خاک آزاد شده و در نتیجه از آلودگی خاک و آب‌های سطحی و زیر زمینی جلوگیری به عمل خواهد آمد و باعث بهبود کمی و کیفی محصولات تولیدی خواهد شد. روش‌های فیزیکی و شیمیایی مختلفی برای سنتز و تولید نانوذرات وجود دارد که بسیاری از آن‌ها از کارآمدی چندانی برخوردار نیستند. این روش‌ها گران، زمان‌بر و برای انسان و محیط زیست خطرناک می‌باشند. بر همین اساس، تقاضا برای تولید نانوذرات با استفاده از روش‌های بیولوژیک در حال افزایش است. برای تهیه نانوذرات مولیبدن، از عصاره ورمی کمپوست به‌عنوان عامل کاهنده استفاده شد. با افزودن محلول هپتا مولیبدات آمونیوم به عصاره، نانوذرات مولیبدن تولید گردید. تشکیل نانوذرات مولیبدن با وجود پیک جذبی در طول موج حدود 350 تا 380 نانومتر با استفاده از دستگاه اسپکتروفوتومتری نشان داده شد. اندازه و مرفولوژی این نانوذرات تولید شده نیز توسط اسکن میکروسکوپ الکترونی (SEM) تعیین شد که شکل ذرات کروی و اندازه متوسط آن‌ها در حدود 100 تا 150 نانومتر بود. اندازه دقیق نانوذرات مولیبدن توسط روش تفرق دینامیک نور DLS)) 100 نانومتر محاسبه شد. در این تحقیق، نانوذرات مولیبدن با روش دوستدار محیط زیست و بدون استفاده از هرگونه ماده شیمیایی مضر تولید گردید. این اولین گزارش در مورد تولید نانو ذرات مولیبدن به روش بیولوژیک می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مولیبدن، ورمی کمپوست، نانوذرات

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها