|
نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی تأثیر سطوح مختلف ازت بر جذب عناصر غذایی در ارقام جدید گلهای داودی باغچهای (برنا و ترمه۲)
|
|
چکیده فارسی مقاله |
گل داودی ازجمله پنج گل اصلی شاخه بریده کشور میباشد. آگاهی از مصرف بهینه عناصر پرمصرف ازجمله ازت بر خصوصیات کمی و کیفی گل داودی از اهمیت بالائی برخوردار است. بدین منظور آزمایشی بهصورت فاکتوریل، با دو فاکتور در قالب بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار به اجرا گذاشته شد. فاکتور اول شامل سطوح مختلف ازت 0، 75، 150، 225 و 300 کیلوگرم در هکتار و فاکتور دوم دو رقم داودی باغچهای به نام برنا و ترمه 2 بود. ازت از منبع نیترات آمونیوم بود. نتایج نشان داد در رقم برنا، در سطح 150 کیلوگرم در هکتار بیشترین جذب کل عناصر غذایی از جمله ازت کل، فسفر(p≤0.05)، پتاسیم، آهن، منگنز، روی و مس در سطح ازت 150 کیلوگرم در هکتار دیده شد که به ترتیب نسبت به شاهد 28/1، 99/2، 15/8، 65/9، 09/1، 45/1، 50/1و 38/1 برابر موجب افزایش جذب شد، همچنین بیشترین قطر تاج بوته، قطر ساقه، شاخص کلروفیل، وزن تر و خشک بوته بدست آمد. در رقم ترمه2 در سطح 225 کیلوگرم در هکتار حداکثر جذب کل ازت، فسفر، پتاسیم، آهن، منگنز، روی و مس نیز در سطح 225 کیلوگرم در هکتار مشاهده شد که نسبت به شاهد به ترتیب باعث 61/1، 99/2، 34/1، 06/2، 76/1، 62/1 و 43/1 برابر افزایش معنیدار(p≤0.05) شد، همچنین بیشترین قطر تاج، قطر ساقه، عمر پس از برداشت، ارتفاع بلندترین شاخه، وزن تر و خشک بوته و نمره کیفی مشاهده شد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
خصوصیات کمی و کیفی، عناصر پرمصرف، عناصر کممصرف، شاخص کلروفیل |
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.irhc2017.org |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|