نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی بررسی اثرات باقیمانده کودهای محتوی روی (Zn) و بور (B) بر عملکرد انگور
چکیده فارسی مقاله پژوهش حاضر به‌منظور بررسی اثرات باقیمانده روی (Zn) و بور (B) بر عملکرد محصول انگور (VitisviniferaL.) در تاکستان دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس از پاییز 1392 تا زمستان 1395 به مدت چهار سال انجام گرفت. آزمایشی فاکتوریل در قالب طرح بلوک کاملاً تصادفی با 9 تیمار و 3 تکرار پیاده شد. در این آزمایش سولفات‌روی در سه سطح (0، 250 و 500 گرم به ازای هر تاک) و اسیدبوریک در سه سطح (0، 125 و 250 گرم به ازای هر تاک) مورد آزمون قرار گرفت. در آزمایش دوم،در پاییز 1394، غلظت روی و بور باقیمانده در خاک‌های زیر کشت انگور اندازه‌گیری و به ترتیب 95/0 و 59/0 میلی‌گرم بر کیلوگرم شد، مجدداً سولفات روی در سه سطح (0، 250 و 500 گرم به ازای هر تاک) و اسیدبوریک در سه سطح (0، 125 و 250 به ازای هر تاک) مصرف شد. سولفات روی در یک نوبت به‌صورت چال کود و اسیدبوریک در دو تقسیط مصرف شد. نتایج آزمایش اول نشان داد:الف) مقدار عملکرد در تیما‌رهای اول 6/1؛ دوم 5/2؛ سوم 8/2؛ چهارم 2/2؛ پنجم 5/2؛ ششم 2/2؛ هفتم 2/2؛ هشتم: 5/2 و نهم 0/3 کیلوگرم به ازای هر تاک بود. ب) بیشترین عملکرد(P ≤ 0.01) و غلظت بور در برگ انگور(P ≤ 0.05) مربوط به تیمار نهم (شاهد + 250 گرم اسید بوریک + 500 گرم سولفات روی) بدست آمد. پ) بیشترین pH آب میوه و مقدار مواد جامد محلول (TSS) مربوط به تیمارهای چهارم و ششم و کمترین میزان اسیدیته قابل تیتراسیون میوه مربوط به تیمار هفتم بود که با شاهد اختلاف معنی‌داری در سطح 1% داشتند.در آزمایش دوم پس از کود دهی نوبت دوم (سال 94) در پاییز سال 95، نتایج نشان داد:الف) غلظت روی و بور خاک به ترتیب 70/1 و 10/1 میلی‌گرم بر کیلوگرم بود. ب) بیشترین عملکرد (P≤0.01) 00/3 کیلوگرم به ازای هر تاک و بیشترین غلظت روی و بور برگ به ترتیب 30 و 67 میلی‌گرم بر کیلوگرم ماده خشک در تیمار نهم بدست آمد و با تیمار شاهد (P≤0.01) اختلاف معنی‌داری را نشان داد. با توجه به آهکی بودن خاک‌های زیر کشت، درجه تحرک متفاوت روی و بور در خاک و مقایسه غلظت‌های روی و بور خاک و برگ، چنین نتیجه‌گیری شد که مصرف هر دو سال یک‌بار سولفات روی به‌صورت چال کود در (اواخر فصل پاییز) و همه‌ساله اسیدبوریک به‌صورت دو بار تقسیط (یک‌دوم در اواخر پاییز به‌صورت چال کود و یک‌دوم در بهار همراه با آب آبیاری) قابل توصیه می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله انگور، چال کود، روی (Zn)، بور (B)، عملکرد، اثرات باقیمانده

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها