|
نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران
|
|
|
عنوان فارسی |
تأثیر سه محلول غذایی با تهویه و بدون تهویه بر رشد کاهو در کشت شناور |
|
چکیده فارسی مقاله |
کاهو بهعنوان یک سبزی برگی دارای منافع اقتصادی قابلتوجهی میباشد. کشت کاهو به روش هیدروپونیک، به علت کوتاه بودن طول دوره رشد آن و نیز عدم وجود آلودگیهای شیمیایی (تجمع نیترات) و میکروبی، با استقبال زیادی در کشورهای توسعه یافته روبرو شده است. یکی از روشهای بکار رفته برای کشت هیدروپونیک کاهو کشت شناور است عموماً این سیستم مستلزم بکار بستن تجهیزاتی برای تهویه است که هزینه تولید را افزایش میدهد. در این آزمایش اثر سه محلول غذایی رایج در دنیا (Cooper، Haogland و England) همراه با سیستم هوادهی و بدون هوادهی بر روی یک رقم کاهوی (Lactuca sativa L.var. Longifolia cv. Siahoo) پرورشیافته بهصورت شناور بررسی و خصوصیات رویشی شامل وزنتر، وزن خشک به همراه صفاتی چون میزان کلروفیل و سطح برگ اندازهگیری شد. نتایج حاصله نشان داد که در صفت سطح برگ و وزن تر بوته، وزن خشک و کلروفیل، محلول Cooper در مقایسه با دو محلول دیگر عملکرد بهتری دارد.کاربرد یا عدم کاربرد سیستم تهویه تأثیر معنیداری روی صفات مورد ارزیابی (سطح برگ، وزن تر، وزن خشک و شاخص کلروفیل) نشان نداد. درمجموع نتایج نشان داد که درصورتیکه در کشت شناور در بالای محلول غذایی محفظهای برای ریشههای جذبکننده اکسیژن وجود داشته باشد نیاز به تعبیه سیستم تهویه مجزایی نیست. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
هوادهی، سیستم شناور، محلول هوگلند، محلول کوپر، آبکشت |
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.irhc2017.org |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|