نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی مطالعه الگوی رشد و نمو میوه و زمان بروز عارضه سفیدشدگی آریل دانه انار ملس ترش ساوه
چکیده فارسی مقاله به‌منظور مشخص نمودن زمان دقیق بروز عارضه سفیدشدگی آریل و مطالعه الگوی رشد و نمو میوه انار ملس ترش ساوه هر دو هفته تعداد 10 میوه در طول فصل رشد میوه در طی سال‌های (94-1393) از درختان مبتلا به عارضه برداشت شد. خصوصیات فیزیکی و شیمیایی میوه شامل (ابعاد میوه، حجم میوه، وزن میوه، وزن آریل و پوست میوه، شدت و زمان بروز عارضه، محتوای آنتوسیانین کل، شدت جذب رنگ، pH، EC وTSS) عصاره میوه بررسی شد. نتایج نشان داد که رشد میوه‌ انار از الگوی سیگموئیدی تبعیت می‌کند و دارای سه مرحله متمایز از روند رشدی است، که این مراحل تفاوت ‌معنی‌داری از نظر ابعاد میوه، حجم میوه، وزن میوه، وزن آریل و پوست میوه، محتوای آنتوسیانین و مقدار مواد جامد محلول نسبت به هم داشتند. در مرحله اول (60 روز بعد از تمام گل) روند رشد میوه‌ها سریع و بیشتر ناشی از رشد پوست میوه است. در مرحله دوم (120-60 روز بعد از تمام گل) روند رشد میوه‌ها نسبت به مرحله قبل ملایم‌تر و رشد آریل‌ها غالب می‌شود، در مرحله سوم (180-120 روز بعد از تمام گل) روند رشد میوه‌ها خصوصاً در اواخر دوره با شیب تند‌ی ادامه داشت، که ناشی از افزایش در محتوای آب‌میوه‌ها است. بررسی صفات فیزیکی و شیمیایی میوه انار در طول فصل رشد نشان داد، که علائم عارضه سفیدشدگی در ابتدای مرحله سوم از رشد میوه و همزمان با رنگ‌گیری آریل‌ها از 130 روز بعد از اوج مرحله اول گلدهی در میوه‌های مورد مطالعه بروز داشت. همچنین بروز علائم عارضه در میوه‌های بزرگ‌تر حاصل از گل‌های مرحله اول به‌مراتب شدیدتر از میوه‌های با اندازه کوچک‌تر مشاهده شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله حجم میوه، آنتوسیانین، نابسامانی فیزیولوژیکی، سفید شدگی آریل دانه انار

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها