نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی اثر تیمارهای پوششی بر خصوصیات انبارمانی میوه پرتقال محلی منطقه حاجی‌آباد
چکیده فارسی مقاله نوع تیمار پوششی طی دوره انبارمانی تأثیر معنی‌داری روی کیفیت میوه خواهد داشت. در این تحقیق اثرات برخی تیمارهای فیزیکی و شیمیایی بر خصوصیات کیفی و انبارمانی پرتقال محلی حاجی‌آباد بررسی شد. تیمارها عبارت از کاغذ مومی، قارچ‌کش، واکس‌زنی، گرمادهی، قارچ‌کش- کاغذ مومی، گرمادهی- کاغذ مومی، قارچ‌کش- واکس‌زنی، گرمادهی- واکس‌زنی و تیمار شاهد بودند. میوه‌ها پس از اعمال تیمار در جعبه‌های پلاستیکی و در دمای هشت درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 85 درصد به مدت سه ماه نگهداری شدند. آزمایش به‌صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد، به‌طوری‌که هر تیمار دارای سه تکرار و 30 میوه در هر تکرار بود. نتایج نشان داد که افزایش مدت انبارمانی در برخی تیمارها منجر به افزایش مواد جامد محلول شد و در برخی دیگر از تیمارها افزایش و سپس کاهش مواد جامد محلول را به دنبال داشت. از بین تیمارهای اعمال شده، تیمار شاهد و سپس کاغذ مومی بیشترین مواد جامد محلول را به خود اختصاص دادند. افزایش مدت انبارمانی با کاهش اسید قابل تیتر همراه بود. همچنین با طولانی شدن دوره انبارمانی، درصد کاهش وزن با شیب نسبتاً ثابتی افزایش یافت. تیمار گرمادهی- واکس‌زنی و نیز کاغذ مومی کم‌ترین درصد کاهش وزن را نشان دادند. سفتی بافت میوه‌ها 60 روز پس از انبارمانی کاهش یافت. با توجه به نتایج تیمار کاغذ مومی و تیمار ترکیبی گرمادهی- واکس‌زنی به‌منظور حفظ کیفیت این محصول در انبار قابل توصیه می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پس از برداشت، مواد جامد محلول، واکس‌زنی، کاغذ مومی، کاهش وزن

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها