نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی تعدیل سرعت رسیدن میوه خرمالو رقم شیراز توسط تیمارهای پس از برداشت
چکیده فارسی مقاله به‌منظور تعدیل سرعت رسیدن میوه خرمالو رقم شیراز اثر برخی تیمارهای پس از برداشت بر سفتی و کاهش وزن میوه طی انبارمانی بررسی گردید. تیمارهای مورد استفاده شامل تیمار شاهد، کیسه پلاستیکی، کیسه پلاستیکی + پرمنگنات پتاسیم، آب 47 درجه سلسیوس و کیسه پلاستیکی + اتانول 35 درصد بود. پس از تیمار، میوه‌ها در دمای 5 درجه سلسیوس با رطوبت نسبی 95 درصد به مدت 15 روز انبار شدند. هر سه روز یک‌بار، میزان کاهش وزن، سفتی و درصد کل مواد جامد محلول (%TSS) میوه‌‏ها اندازه‌گیری شد. وزن میوه‌ها در طی مدت انبارمانی کاهش یافت. بیشترین کاهش وزن در تیمار آب گرم 47 درجه سلسیوس و تیمار شاهد در روز پانزدهم انبارداری بود و کمترین کاهش وزن در این زمان در تیمار کیسه پلاستیکی + پرمنگنات پتاسیم مشاهده گردید. میزان سفتی میوه نیز طی انبارمانی کاهش یافت به‌طوری‌که در تمامی زمان‌های نمونه‌برداری، میوه‌های تیمار شاهد کمترین میزان سفتی را داشتند. بیشترین میزان سفتی در روز پانزدهم انبارمانی در تیمار کیسه پلاستیکی + پرمنگنات پتاسیم بدست آمد. میزان مواد جامد محلول تا روز نهم انبارمانی روندی کاهشی داشت و سپس افزایش یافت به‌طوری‌که بیشترین میزان درصد کل مواد جامد محلول در تیمار آب گرم 47 درجه سلسیوس اندازه‌گیری شد. تیمار کیسه پلاستیکی + پرمنگنات پتاسیم مانع از افزایش درصد کل مواد جامد محلول نسبت به سایر تیمارها گردید. به‌طورکلی تیمار کیسه پلاستیکی + پرمنگنات پتاسیم بهترین تیمار جهت حفظ سفتی و جلوگیری از کاهش وزن میوه خرمالو رقم شیراز بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله انبارمانی، پرمنگنات پتاسیم، مواد جامد محلول

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها