نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی مقایسه اثر اسانس‌های گیاهی و تیمارهای شیمیایی روی عمر گلجایی و برخی صفات کیفی گل شاخه بریده‌ی میخک (Dianthus caryophyllus L.)
چکیده فارسی مقاله میخک (Dianthus caryophyllus L.) جزء سه گل شاخه بریده برتر دنیا است که، در مقیاس وسیعی در سرتاسر جهان کشت می‌شود. افزایش طول عمر و کیفیت پس از برداشت گل شاخه بریده میخک از نظر اقتصادی بسیار با ارزش است. در این پژوهش با هدف کنترل جمعیت باکتری و بهبود ماندگاری گل شاخه بریده میخک اثر اسانس‌های گیاهی در مقایسه با 8-‌هیدروکسی کینولین سولفات در قالب طرح بلوک‌های کاملاً تصادفی در 3 تکرار با 14 تیمار، 8-هیدروکسی‌ کینولین ‌سولفات در سه سطح (100، 200 و 400 میلی‌گرم در لیتر)، اسانس‌های زیره سیاه، شوید و شمعدانی عطری هرکدام در 3 سطح (50، 100 و 150 میلی‌گرم در لیتر)، شاهد همراه با الکل در 1 سطح (2 درصد)، شاهد (آب مقطر)، 42 پلات و در هر پلات 5 شاخه گل و درمجموع 210 شاخه گل بررسی شد. در این تحقیق عمر پس از برداشت در محلول گلجای، جمعیت باکتری در انتهای ساقه، جذب محلول، نشت یونی، مقدار اتیلن و کاروتنوئید گلبرگ مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که بالاترین عمر گلجایی را الکل 2 درصد، شوید (100 میلی‌گرم در لیتر)، شمعدانی (50 میلی‌گرم در لیتر)، زیره (100 میلی‌گرم در لیتر) و البته 8-هیدروکسی کینولین سولفات (400 میلی‌گرم در لیتر) داشتند که البته 8-هیدروکسی کینولین سولفات چون صرفاً جهت مقایسه با اسانس‌ها استفاده شد و الکل چون حلال اسانس‌ها بوده قابل توصیه نیستند. به‌طورکلی عصاره شوید (100 میلی‌گرم در لیتر) به‌عنوان قابل‌قبول‌ترین تیمار دوست با محیط‌زیست معرفی می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله گیاه زینتی، پس از برداشت، تیمارهای زیستی، الکل، 8-‌هیدروکسی کینولین سولفات

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها