|
نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران
|
|
|
عنوان فارسی |
مقایسه اثر اسانسهای گیاهی و تیمارهای شیمیایی روی عمر گلجایی و برخی صفات کیفی گل شاخه بریدهی میخک (Dianthus caryophyllus L.) |
|
چکیده فارسی مقاله |
میخک (Dianthus caryophyllus L.) جزء سه گل شاخه بریده برتر دنیا است که، در مقیاس وسیعی در سرتاسر جهان کشت میشود. افزایش طول عمر و کیفیت پس از برداشت گل شاخه بریده میخک از نظر اقتصادی بسیار با ارزش است. در این پژوهش با هدف کنترل جمعیت باکتری و بهبود ماندگاری گل شاخه بریده میخک اثر اسانسهای گیاهی در مقایسه با 8-هیدروکسی کینولین سولفات در قالب طرح بلوکهای کاملاً تصادفی در 3 تکرار با 14 تیمار، 8-هیدروکسی کینولین سولفات در سه سطح (100، 200 و 400 میلیگرم در لیتر)، اسانسهای زیره سیاه، شوید و شمعدانی عطری هرکدام در 3 سطح (50، 100 و 150 میلیگرم در لیتر)، شاهد همراه با الکل در 1 سطح (2 درصد)، شاهد (آب مقطر)، 42 پلات و در هر پلات 5 شاخه گل و درمجموع 210 شاخه گل بررسی شد. در این تحقیق عمر پس از برداشت در محلول گلجای، جمعیت باکتری در انتهای ساقه، جذب محلول، نشت یونی، مقدار اتیلن و کاروتنوئید گلبرگ مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که بالاترین عمر گلجایی را الکل 2 درصد، شوید (100 میلیگرم در لیتر)، شمعدانی (50 میلیگرم در لیتر)، زیره (100 میلیگرم در لیتر) و البته 8-هیدروکسی کینولین سولفات (400 میلیگرم در لیتر) داشتند که البته 8-هیدروکسی کینولین سولفات چون صرفاً جهت مقایسه با اسانسها استفاده شد و الکل چون حلال اسانسها بوده قابل توصیه نیستند. بهطورکلی عصاره شوید (100 میلیگرم در لیتر) بهعنوان قابلقبولترین تیمار دوست با محیطزیست معرفی میشود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
گیاه زینتی، پس از برداشت، تیمارهای زیستی، الکل، 8-هیدروکسی کینولین سولفات |
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.irhc2017.org |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|