|
نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی زمان برداشت و ویژگیهای کیفی میوه سه رقم ”به“ (Cydonia oblonga Mill.) در شرایط سردخانه |
|
چکیده فارسی مقاله |
با توجه به اینکه تعیین زمان برداشت و ارزیابی خصوصیات انبارمانی در محصولات باغی از اهمیت وافری برخوردار است، این تحقیق با هدف تعیین مناسبترین زمان برداشت و بررسی طول دوره انبارمانی برخی ارقام ”به“ مورد کشت و کار در استان اصفهان انجام گرفت. به این منظور میوههای ارقام ویدوجا، اصفهان و ترش در تاریخهای 15، 23 و 30 مهرماه در سال 1394 از ایستگاه تحقیقات مبارکه برداشت شدند. میوهها به سردخانه با دمای 1±0 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 5±90 درصد منتقل گردیدند. صفات مورد ارزیابی در زمان برداشت و نیز در فواصل یکماهه به مدت پنج ماه پس از نگهداری در سردخانه طی آزمایش فاکتوریل در پایه طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار و 10 میوه در هر تکرار مورد ارزیابی قرار گرفتند. بیشترین درصد مواد جامد محلول در برداشت سوم و پس از پنج ماه انبارمانی برای ”به“ اصفهان و کمترین میزان این صفت مربوط به زمان اولین برداشت ”به“ ترش بود. بیش-ترین سفتی بافت در زمان اولین برداشت برای ”به“ اصفهان و کمترین آن نیز برای رقم ویدوجا در برداشت سوم به دست آمد.”به“ ترش در زمان سومین برداشت و ”به“ اصفهان در برداشت اول و پنج ماه پس از ماندن در انبار به ترتیب بیشترین و کمترین محتوای فنل را نشان دادند. ”به“ ترش در زمان برداشت بیشترین اسید قابل تیتر را داشت. تأخیر در برداشت و افزایش مدت انبارمانی منجر به کاهش پکتین شد. بهترین زمان برداشت برای”به“ اصفهان، ویدوجا و ترش به ترتیب 193، 185 و 200 روز پس از تمام گل بود. نگهداری میوه ارقام ”به“ اصفهان و ویدوجا به مدت چهار ماه و میوه ”به“ ترش به مدت پنج ماه در سردخانه قابل توصیه است. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
پس از برداشت، درصد پوسیدگی، پکتین، محتوای فنل |
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.irhc2017.org |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|