نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی بررسی زمان برداشت و ویژگی‌های کیفی میوه سه رقم ”به“ (Cydonia oblonga Mill.) در شرایط سردخانه
چکیده فارسی مقاله با توجه به اینکه تعیین زمان برداشت و ارزیابی خصوصیات انبارمانی در محصولات باغی از اهمیت وافری برخوردار است، این تحقیق با هدف تعیین مناسب‌ترین زمان برداشت و بررسی طول دوره انبارمانی برخی ارقام ”به“ مورد کشت و کار در استان اصفهان انجام گرفت. به این منظور میوه‌های ارقام ویدوجا، اصفهان و ترش در تاریخ‌های 15، 23 و 30 مهرماه در سال 1394 از ایستگاه تحقیقات مبارکه برداشت شدند. میوه‌ها به سردخانه با دمای 1±0 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 5±90 درصد منتقل گردیدند. صفات مورد ارزیابی در زمان برداشت و نیز در فواصل یک‌ماهه به مدت پنج ماه پس از نگهداری در سردخانه طی آزمایش فاکتوریل در پایه طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار و 10 میوه در هر تکرار مورد ارزیابی قرار گرفتند. بیشترین درصد مواد جامد محلول در برداشت سوم و پس از پنج ماه انبارمانی برای ”به“ اصفهان و کم‌ترین میزان این صفت مربوط به زمان اولین برداشت ”به“ ترش بود. بیش-ترین سفتی بافت در زمان اولین برداشت برای ”به“ اصفهان و کمترین آن نیز برای رقم ویدوجا در برداشت سوم به دست آمد.”به“ ترش در زمان سومین برداشت و ”به“ اصفهان در برداشت اول و پنج ماه پس از ماندن در انبار به ترتیب بیش‌ترین و کم‌ترین محتوای فنل را نشان دادند. ”به“ ترش در زمان برداشت بیش‌ترین اسید قابل تیتر را داشت. تأخیر در برداشت و افزایش مدت انبارمانی منجر به کاهش پکتین شد. بهترین زمان برداشت برای”به“ اصفهان، ویدوجا و ترش به ترتیب 193، 185 و 200 روز پس از تمام گل بود. نگهداری میوه ارقام ”به“ اصفهان و ویدوجا به مدت چهار ماه و میوه ”به“ ترش به مدت پنج ماه در سردخانه قابل توصیه است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پس از برداشت، درصد پوسیدگی، پکتین، محتوای فنل

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها