|
نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران
|
|
|
عنوان فارسی |
مطالعه تأثیر زمان برداشت بر کیفیت میوههای کیوی ژنوتیپ گوشت طلایی (Actinidia chinensis) پس از رسیدن در انبار |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمان برداشت میتواند تأثیر زیادی بر کیفیت میوههای کیوی پس از رسیدن و زمان مصرف داشته باشد. بنابراین، در این پژوهش، تأثیر برداشت میوهها در مراحل مختلف نمو بر کیفیت و غلظت رنگدانههای بافت گوشت میوه کیوی ژنوتیپ طلایی پس از رسیدن مورد مطالعه قرار گرفت. شروع برداشت میوهها 110 روز بعد از تمام گل (DAFB) و در 8 مرحله با فاصله هر هفته یکبار انجام گرفت. خصوصیاتی مانند درصد مواد جامد محلول، سفتی بافت میوه، مقدار کلروفیلa، کلروفیلb، کلروفیل کل، کاروتنویید کل و نسبت کاروتنوئید به کلروفیل هم در زمان برداشت و هم پس از رسیدن میوهها در انبار اندازهگیری شد. نتایج نشان داد با پیشرفت نمو میوه میزان مواد جامد محلول و سفتی بافت میوهها برداشت شده افزایش پیدا میکند. یعنی میوههایی که دیرتر برداشت شدند پس از رسیدن نیز از سفتی بافت و مواد جامد محلول بالاتری برخوردار بودند. میوههایی که در 159 روز بعد از تمام گل ((DAFB برداشت شدند حداقل میزان TSS قابلقبول (15 درصد) برای مصرفکنندگان را پس از رسیده شدن در انبار دارا بودند. همچنین، با پیشرفت نمو میوه میزان کلروفیلa، کلروفیلb و کلروفیل کل بهطور معنیداری کاهش یافت. میزان کاروتنوئید کل بافت گوشت میوه کیوی طلایی پس از برداشت در مرحله رسیدن میوه، بهطور معنیداری افزایش مییابد. هرچند، تفاوتی بین نسبت کاروتنوئید به کلروفیل کل بلافاصله پس از برداشت میوهها مشاهده نشد، اما در مرحله رسیدن، میوههایی که بالغتر برداشت شدند، نسبت کاروتنوئید به کلروفیل کل بالاتری هم داشتند. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
کیوی گوشت زرد، بلوغ فیزیولوژیکی، کاروتنوئیدها، ارزش غذایی |
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.irhc2017.org |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|