نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی بررسی اثرات تیمارهای اگزالیک اسید و کیتوزان بر کیفیت پس از برداشت میوه خرمالو
چکیده فارسی مقاله هدف از انجام این پژوهش بررسی اثرات تیمارهای اگزالیک اسید و کیتوزان بر کیفیت و ماندگاری پس از برداشت خرمالو (Diospyros Kaki L.) بود. میوه‏های خرمالو پس از برداشت به آزمایشگاه فیزیولوژی پس از برداشت منتقل و با کلراکس 2 درصد به مدت 2 دقیقه ضدعفونی شدند و پس از خشک شدن، تیمارها اعمال شدند که این تیمارها شامل: اگزالیک اسید (5/2 و 5 میلی‌مولار)، کیتوزان (5/0 و 1 درصد) و تیمار شاهد هرکدام به مدت 5 دقیقه غوطه‌ور شدند. بعد از اعمال تیمارها میوه‌ها در دمای اتاق خشک شدند و سپس به سردخانه با دمای 5 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 85 درصد منتقل و به مدت 20 روز انبارداری شد. بر اساس نتایج به دست آمده کمترین کاهش وزن در تیمار پوشش خوراکی کیتوزان 1 درصد در پایان انبارداری مشاهده شد که با تیمارهای دیگر اختلاف معنی‌دار داشت. بیشترین سفتی میوه مربوط به تیمارهای اگزالیک اسید 5 میلی مولار و کیتوزان 1 درصد بود که تفاوت معنی‌داری باهم نداشتند ولی با تیمار شاهد اختلاف معنی‌داری داشتند. کمترین میزان pH در تیمار اگزالیک اسید 5/2 میلی مولار مشاهده شد. همه تیمارها باعث کاهش میزان مواد جامد محلول شدند و کمترین میزان مواد جامد محلول (TSS) در تیمار اگزالیک اسید 5 میلی مولار مشاهده شد. به‌طورکلی با توجه به نتایج پژوهش می‌توان گفت که تیمارهای اگزالیک اسید و کیتوزان 1 درصد بهترین اثر بر کیفیت و ماندگاری پس از برداشت خرمالو داشتند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پوشش خوراکی، درصد کاهش وزن، سفتی

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها