نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی تأثیر اسانس‌های گیاهی و عسل بر حفظ کیفیت آریل‌های انار در مدت نگهداری
چکیده فارسی مقاله استفاده از اسانس‌های گیاهی در افزایش انبارمانی و حفظ کیفیت محصولات باغبانی به‌عنوان ایده‌ای جدید در کشاورزی نوین مطرح می‌باشد. در پژوهش حاضر تأثیر اسانس آویشن در غلظت 250 و 500 میکرولیتر بر لیتر و اسانس آنغوزه در غلظت 250 و 500 میکرولیتر بر لیتر و همچنین عسل در دو غلظت 10 و 20 درصد بر حفظ کیفیت آریل‌های انار رقم رباب به مدت 30 روز نگهداری در یخچال با دمای 5 درجه سانتی‌گراد مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش بر پایه طرح کاملاً تصادفی در 3 تکرار انجام شد. نتایج نشان‌دهنده تأثیر مثبت و معنی‌دار کاربرد اسانس‌ها بر حفظ کیفیت ظاهری آریل‌ها در طی مدت نگهداری نسبت به عسل و تیمار شاهد بودند. تیمار عسل توانست میزان اسید‌آسکوربیک را در طی مدت نگهداری بیشتر از اسانس‌ها و شاهد حفظ کند. تغییرات pH بین تیمارها و شاهد تفاوت معنی‌داری نداشت. میزان اسید قابل تیتراسیون نیز در تیمار عسل 20 درصد و اسانس آویشن 500 میکرولیتر بر لیتر بیشترین (38/0 و 36/0) و در اسانس آویشن 250 و آنغوزه 500 میکرولیتر بر لیتر کمترین (30/0) مشاهده گردید. بیشترین TSS (6/14) مربوط به عسل 20 درصد و کمترین TSS (33/13) مربوط به آویشن 500 میکرولیتر بر لیتر بود. شاخص طعم نیز در آویشن 250 میکرولیتر بر لیتر به‌طور معنی‌داری بیشتر از بقیه تیمارها و شاهد بود. ارزیابی حسی نشان داد که تیمار آریل‌ها با اسانس آنغوزه 500 میکرولیتر بر لیتر از بیشترین و شاهد کمترین میزان کیفیت را از نظر عطر و طعم و مزه برخوردار بودند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آویشن، انبارمانی، اسیدآسکوربیک، ترکیبات طبیعی

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها