|
نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران
|
|
|
عنوان فارسی |
تأثیر اسانسهای گیاهی و عسل بر حفظ کیفیت آریلهای انار در مدت نگهداری |
|
چکیده فارسی مقاله |
استفاده از اسانسهای گیاهی در افزایش انبارمانی و حفظ کیفیت محصولات باغبانی بهعنوان ایدهای جدید در کشاورزی نوین مطرح میباشد. در پژوهش حاضر تأثیر اسانس آویشن در غلظت 250 و 500 میکرولیتر بر لیتر و اسانس آنغوزه در غلظت 250 و 500 میکرولیتر بر لیتر و همچنین عسل در دو غلظت 10 و 20 درصد بر حفظ کیفیت آریلهای انار رقم رباب به مدت 30 روز نگهداری در یخچال با دمای 5 درجه سانتیگراد مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش بر پایه طرح کاملاً تصادفی در 3 تکرار انجام شد. نتایج نشاندهنده تأثیر مثبت و معنیدار کاربرد اسانسها بر حفظ کیفیت ظاهری آریلها در طی مدت نگهداری نسبت به عسل و تیمار شاهد بودند. تیمار عسل توانست میزان اسیدآسکوربیک را در طی مدت نگهداری بیشتر از اسانسها و شاهد حفظ کند. تغییرات pH بین تیمارها و شاهد تفاوت معنیداری نداشت. میزان اسید قابل تیتراسیون نیز در تیمار عسل 20 درصد و اسانس آویشن 500 میکرولیتر بر لیتر بیشترین (38/0 و 36/0) و در اسانس آویشن 250 و آنغوزه 500 میکرولیتر بر لیتر کمترین (30/0) مشاهده گردید. بیشترین TSS (6/14) مربوط به عسل 20 درصد و کمترین TSS (33/13) مربوط به آویشن 500 میکرولیتر بر لیتر بود. شاخص طعم نیز در آویشن 250 میکرولیتر بر لیتر بهطور معنیداری بیشتر از بقیه تیمارها و شاهد بود. ارزیابی حسی نشان داد که تیمار آریلها با اسانس آنغوزه 500 میکرولیتر بر لیتر از بیشترین و شاهد کمترین میزان کیفیت را از نظر عطر و طعم و مزه برخوردار بودند. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
آویشن، انبارمانی، اسیدآسکوربیک، ترکیبات طبیعی |
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.irhc2017.org |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|