نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی تأثیر پوشش‌های خوراکی بر حفظ خاصیت آنتی‌اکسیدانی آریل انار رقم رباب در شرایط نگهداری
چکیده فارسی مقاله دانه‌های انار آماده مصرف می‌توانند جایگزین مناسب و مطلوبی برای مصرف میوه‌های تازه باشند و تقاضای مصرف‌کنندگان برای انار را افزایش دهند. در پژوهش حاضر تاثیر پوشش‌های خوراکی ژل آلوئه‌ورا در غلظت‌های 25 و 50 درصد و کیتوزان 1 و 2 درصد بر فعالیت آنتی-اکسیدانی آریل‌انار رقم رباب در مدت 28 روز نگه‌داری در یخچال مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش بر پایه طرح کاملأ تصادفی در 3 تکرار انجام شد. نتایج نشان‌دهنده تاثیر مثبت و معنی‌دار کاربرد هر دو نوع پوشش خوراکی در حفظ فنل، کیفیت ظاهری و کاهش فعالیت آنزیم پلی‌فنل‌اکسیداز در طی مدت نگهداری نسبت به شاهد بودند. بیشترین میزان فنل (64/2 میلی گرم اسید گالیک بر لیتر وزن تازه) در تیمار کیتوزان 1 درصد و کمترین میزان فنل (36/2 میلی گرم اسید گالیک بر لیتر وزن تازه) در تیمار شاهد به دست آمد. نتایج نشان داد که در آریل‌های انار تیمار شده با ژل آلوئه‌ورا در هر دو غلظت فعالیت مهارکنندگی رادیکا-ل‌های آزاد بالاتری نسبت به شاهد داشتند. اما تیمار کیتوزان با شاهد تفاوت چندانی در فعالیت مهارکنندگی رادیکال‌های آزاد نداشت. بیشترین خاصیت آنتی‌اکسیدانی (39/9 درصد) درآلوئه‌ورا 25 درصد به دست آمد. نتایج به دست آمده از فعالیت آنزیم پراکسیداز نشان داد که بیشترین میزان فعالیت این آنزیم در تیمار کیتوزان 2 درصد و کمترین میزان فعالیت در آلوئه‌ورا 25 درصد و شاهد بوده است. همچنین بیشترین میزان فعالیت آنزیم پلی‌فنل‌اکسیداز در شاهد بود. به طور کلی تیمار کیتوزان با حفظ کیفیت ظاهری و ارزش غذایی آریل نتیجه بهتری نسبت به دیگر تیمارها نشان داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنزیم، قهوه ای شدن، انبارمانی، کیتوزان، الوورا

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها