نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی اثر برخی از اسانس‏های گیاهی بر کیفیت و عمر گلجایی گل بریدنی ژربرا (Gerbera jamesonii)
چکیده فارسی مقاله این پژوهش به‌منظور افزایش عمر گلجایی گل بریدنی ژربرا به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی در چهار تکرار انجام شد. تیمارهای مورداستفاده شامل اسانس آویشن شیرازی (100، 200، 300 و 400 میکرولیتر در لیتر) و اسانس شیرابه آنغوزه (100، 200، 300 و 400 میکرولیتر در لیتر) بودند. اسانس‌های گیاهی موردنظر به روش تقطیر و با استفاده از دستگاه کلونجر از مواد گیاهی استخراج گردید. نتایج آنالیز اسانس‌ها با استفاده از دستگاه GC و GC-MS به دست آمد. 35 ترکیب در اسانس آویشن شیرازی مورد مطالعه شناسایی شد. عمده‏ترین آن‌ها شامل تیمول (10/40 %)، پی-سیمن (5/15 %) و کارواکرول (5/6 %) بودند. در اسانس شیرابه گیاه دارویی آنغوزه نیز 30 ترکیب شناسایی شد. عمده‏ترین آن‌ها شامل ترانس پروپینل– بیوتیل دی سولفاید (7/21%)، ایودسمول (2/19 %) و سپس پروپینل–بیوتیل دی سولفید (2/10%) بودند. نتایج این پژوهش نشان داد که اسانس آویشن و آنغوزه در همه غلظت‏های مورداستفاده در این پژوهش می‏تواند به‌عنوان ترکیبات ضد باکتری مؤثری عمل نماید که با افزایش غلظت اسانس اثر ضد باکتری تشدید گردید که در این بین اسانس آویشن شیرازی به‌طور مؤثرتری نسبت به اسانس آنغوزه عمل نمود. در این پژوهش غلظت‌‏های مختلف اسانس‏ها اثر معنی‌داری بر وزن تر گل داشتند و با افزایش غلظت اسانس‌ها باعث افزایش وزن تر گل و جذب محلول گردیدند. تیمار با اسانس آنغوزه و آویشن شیرازی در غلظت‏های بالا به‌شدت باعث افزایش درصد تلفات گل و کاهش عمر گلجایی شدند. به‌طورکلی در این پژوهش تیمارهای 300 و 200 میکرولیتر در لیتر اسانس آویشن شیرازی و 200 میکرولیتر در لیتر اسانس آنغوزه جهت افزایش کیفیت و عمر گلجای گل بریدنی ژربرا توصیه می‏شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پس از برداشت، محلول گلجایی، اثر ضد باکتری، ترکیبات ضد باکتری

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها