|
نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران
|
|
|
عنوان فارسی |
تاثیر عصاره برخی گیاهان دارویی بر عمر انباری میوه گوجهفرنگی |
|
چکیده فارسی مقاله |
گوجهفرنگی یکی از مهمترین سبزیهای میوهای فرازگرا میباشد که نگهداری پس از برداشت آن با اهمیت است. آویشن، زنجبیل و رزماری نیز سه گیاه دارویی با خواص ضد قارچی هستند که میتوانند در افزایش عمر انباری محصولات مختلف باغبانی به روش ارگانیک مورد استفاده قرار گیرند. در این پژوهش ده تیمار مختلف از عصاره این گیاهان با غلظتهای مختلف به روش غوطهوری در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. نتایج حاصله بیانگر آن بود که تیمارهای اعمال شده در غلظتهای مختلف بر درصد کاهش وزن میوه گوجهفرنگی طی مدت انبار تاثیر معنیداری نداشتند. عصارههای گیاهی موجب کند شدن فرآیند تجزیه اسید آلی شدند. نتایج این آزمایش نشان داد که پیری در گوجهفرنگیهای شاهد سریعتر از تیمارهای عصاره گیاهی رخ داد و به همین دلیل با کاهش مقدار اسیدها، pH بیشتری را در نمونههای شاهد ثبت شد. بیشترین سفتی میوه نیز مربوط به تیمار زنجبیل 025/0 درصد بود که با دو تیمار زنجبیل 05/0 درصد و آویشن 1 درصد اختلاف معنیداری نشان نداد. بیشترین چروکیدگی میوه بعد از یک ماه انبار مربوط به نمونههای شاهد و کمترین چروکیدگی میوه به تیمارهای رزماری 4 درصد، آویشن 1 درصد و زنجبیل 025/0 درصد مربوط بود. نتایج مقایسه میانگین فعالیت آنتیاکسیدانی کل نشان داد که اختلاف معنیداری بین تیمارهای اعمال شده وجود ندارد. در مجموع میتوان دو تیمار آویشن 1 درصد و زنجبیل 025/0 درصد را برای تیمار پس از برداشت گوجهفرنگی توصیه نمود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
آویشن، زنجبیل، رزماری، فعالیت آنتیاکسیدانی، پس از برداشت |
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.irhc2017.org |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|