نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی بررسی اثر موقعیت میوه در تاج بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و ترکیبات زیست فعال پرتقال تامسون ناول (Citrus sinensis cv. Thomson Navel) در شرایط کشت متراکم
چکیده فارسی مقاله پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر موقعیت میوه روی تاج بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی پوست و گوشت میوه‌ی پرتقال تامسون ناول در شرایط کشت متراکم با استفاده از پایه فلائینگ‌دراگون (باغ تحقیقاتی پژوهشکده‌ی مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری رامسر) انجام شد. بدین منظور میوه‌ها با اندازه‌ی متوسط و یکنواخت از دو موقعیت داخل و خارج تاج درخت در فصل تجاری (نیمه‌ی آذر) برداشت شدند. سپس صفاتی مثل وزن، حجم، طول و عرض میوه، شاخص‌های رنگ پوست، ضخامت پوست، میزان عصاره، درصد ماده خشک، TA، درصد TSS، TSS/TA ، کلروفیل و کاروتنوئید کل، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی، میزان فنل‌کل، ویتامین C و قند کل به‌طور جداگانه در پوست و گوشت میوه ارزیابی شد. نتایج نشان داد که میوه‌های خارج تاج سطح بالاتری را در شاخص‌های حجم میوه ( cm3215)، ضخامت پوست (mm 19.4)، نسبتTSS/TA (73.8 %)، میزان a* (17.19)، مقدار CCI (74.4)، ظرفیت آنتی-اکسیدانی پوست (75.57 درصد) و قند کل پوست ( mg/gFW60.60) دارا بودند و میزان TA (51.1 درصد)، L* (04.65)، C* (66.75)، h° (14.78) و b* (62.74) در میوه‌های داخل تاج نسبت به تاج خارجی بالاتر بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پرتقال، موقعیت میوه، کربوهیدرات، رنگدانه‌ی پوست، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها