نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی تأثیر ساکارز و مانیتول بر فعالیت آنزیمی و نشت یونی گل بریدنی رز
چکیده فارسی مقاله پیری پس از برداشت عامل محدود کننده بازارپسندی گل‌های شاخه بریدنی رز است. آزمایش حاضر با هدف بررسی نقش قندهای ساکارز و مانیتول بر فعالیت آنزیمی و نشت یونی گل شاخه بریدنی رز رقم سامورایی انجام شد. به این منظور آزمایشی با 8 تیمار شامل شاهد، 8- هیدروکسی کوئینولین (200 میلی‌گرم بر لیتر)، ساکارز (در سه سطح 1، 2 و 3 درصد) و مانیتول (100، 200 و 300 میلی‌مولار) با 5 تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. در طول آزمایش صفاتی مانند ماندگاری، نشت یونی و فعالیت آنزیم پراکسیداز اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد که ساکارز 3 درصد بیشترین ماندگاری (4/12 روز) را در مقایسه با تیمار شاهد آب مقطر با 4/9 روز داشت. تیمارهای مانیتول تأثیر معناداری بر افزایش ماندگاری رز نداشتند. از لحاظ میزان فعالیت آنزیم پراکسیداز کمترین میزان فعالیت در غلظت 3 درصد ساکارز با میانگین 300/0 میکرومول بر گرم وزن تر و بیشترین مقدار فعالیت آنزیم از تیمار شاهد آب مقطر به دست آمد. کمترین نشت یونی در تیمار هیدروکسی کوئینولین 200 میلی‌گرم بر لیتر با میانگین 08/26 درصد مشاهده شد. با توجه به نتایج به دست آمده استفاده از تیمارهای ساکارز به همراه هیدروکسی کوئینولین می‌تواند راه مؤثرتری برای بهبود ماندگاری و حفظ کیفیت در گل‌های شاخه بریدنی رز نسبت به مانیتول باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پراکسیداز، تیمار پیوسته، کیفیت‌ پس از برداشت، ماندگاری

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها