|
نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران
|
|
|
عنوان فارسی |
اثر اسانس گیاهی، آب گرم و پوشش خوراکی بر پوسیدگی کپک سبز در لیموترش |
|
چکیده فارسی مقاله |
بر اساس بررسیهای انجامشده مهترین عامل پوسیدگی کپک سبز میوه لیموترش، گونه-های قارچ Penicillium بخصوص P. digitatum است. بهمنظور کنترل غیر شیمیایی این قارچ، اندامهای هوایی گیاه مرزه در مرحله بذردهی با دستگاه کلونجر به روش تقطیر با آب، اسانسگیری شد. اسپور قارچ کپک سبز از لیموترشهای آلوده استخراج و پس از خالصسازی تک اسپور در محیط کشت PDA نگهداری شد. در این آزمایش میوههای مایهزنی شده توسط اسپور قارچ پس از خشک شدن، با 7 تیمار شامل: اسانس مرزه باغی (800 و 1000 میکرولیتر در لیتر)، آب گرم (40 و 50 درجه سلسیوس) و پوشش خوراکی صمغ عربی (5/2 و 5 درصد) و آب مقطر بهعنوان تیمار شاهد، در 3 تکرار به مدت 5 دقیقه غوطهور شدند و پس از خشک شدن در پوشش پلیاتیلنی قرار گرفتند و به مدت 4 هفته در دمای 8 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 85 درصد نگهداری شدند. بر اساس نتایج بهدستآمده تیمار گرمایی و تیمار اسانس مرزه 800 میکرولیتر در لیتر به ترتیب بهترین اثر را در کنترل پوسیدگی داشتند. تیمار گرمایی و پس از آن بقیه تیمارها باعث کاهش افت وزن نسبت به شاهد شدند. تیمار پوشش خوراکی صمغ عربی 5/2 درصد و اسانس مرزه به ترتیب مؤثرترین تیمارها برای حفظ سفتی میوهها بودند. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
مرزه باغی، صمغ عربی، کاهش وزن، سفتی |
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.irhc2017.org |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|