نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی اثر اسانس گیاهی، آب گرم و پوشش خوراکی بر پوسیدگی کپک سبز در لیموترش
چکیده فارسی مقاله بر اساس بررسی‌های انجام‌شده مهترین عامل پوسیدگی کپک سبز میوه لیموترش، گونه-های قارچ Penicillium بخصوص P. digitatum است. به‌منظور کنترل غیر شیمیایی این قارچ، اندام‌های هوایی گیاه مرزه در مرحله بذر‌دهی با دستگاه کلونجر به روش تقطیر با آب، اسانس‏گیری شد. اسپور قارچ کپک سبز از لیموترش‌های آلوده استخراج و پس از خالص‌سازی تک‏ اسپور در محیط کشت PDA نگهداری شد. در این آزمایش میوه‌های مایه‌زنی شده توسط اسپور قارچ پس از خشک شدن، با 7 تیمار شامل: اسانس مرزه باغی (800 و 1000 میکرولیتر در لیتر)، آب گرم (40 و 50 درجه سلسیوس) و پوشش خوراکی صمغ عربی (5/2 و 5 درصد) و آب مقطر به‌عنوان تیمار شاهد، در 3 تکرار به مدت 5 دقیقه غوطه‏ور شدند و پس از خشک شدن در پوشش پلی‏اتیلنی قرار گرفتند و به مدت 4 هفته در دمای 8 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 85 درصد نگه‌داری شدند. بر اساس نتایج به‌دست‌آمده تیمار گرمایی و تیمار اسانس مرزه 800 میکرولیتر در لیتر به ترتیب بهترین اثر را در کنترل پوسیدگی داشتند. تیمار گرمایی و پس از آن بقیه تیمارها باعث کاهش افت وزن نسبت به شاهد شدند. تیمار پوشش خوراکی صمغ عربی 5/2 درصد و اسانس مرزه به ترتیب مؤثرترین تیمارها برای حفظ سفتی میوه‏ها بودند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مرزه باغی، صمغ عربی، کاهش وزن، سفتی

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها