|
نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران
|
|
|
عنوان فارسی |
کنترل درون شیشهای قارچ Penicillium digitatum با استفاده از اسانس مرزه باغی |
|
چکیده فارسی مقاله |
کپک سبز ناشی از Penicillium digitatum از بیماریهای مهم پس از برداشت مرکبات در کشور ایران بشمار میآید. در این پژوهش از اسانس مرزه باغی Satureja hortensis برای کنترل رشد قارچ مولد کپک سبز در شرایط درون شیشهای استفاده شد. قسمتهای هوایی گیاه مرزه باغی با دستگاه کلونجر به روش تقطیر با آب اسانسگیری شد. قارچ Penicillium digitatum از میوههای آلوده لیموترش استخراج و در محیط کشت PDA نگهداری شد. پس از آن محیط کشت با غلظتهای مختلف اسانس مرزه (0، 200، 400، 600، 800، 1000 و 1200 میکرولیتر در لیتر) با 3 تکرار تهیه شد و از توئین 80 به غلظت 5/0 میلیلیتر در لیتر محیط کشت بهعنوان امولسیفایر استفاده شد. قارچ Penicillium digitatum بر روی محیط کشت با غلظتهای مختلف اسانس مایهکوبی شد و در دمای 25 درجه سلسیوس در دستگاه انکوباتور قرار گرفت. هر 48 ساعت یک بار به مدت 8 روز قطر پرگنههای قارچ اندازهگیری و میزان تأثیر غلظتهای مختلف روی میزان رشد قارچ در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد. بر اساس نتایج بهدستآمده از دستگاه GC-MS، بیشترین ترکیبهای تشکیلدهنده اسانس مرزه مربوط به کارواکرول (67/55 درصد)، گاما ترپینن (98/31 درصد) و آلفا ترپیین (75/3 درصد) بود. اسانس مرزه باغی در غلظتهای 1000 و 1200 میکرولیتر در لیتر در محیط کشت PDA بهطور کامل از رشد پرگنههای قارچ Penicillium digitatum جلوگیری کرد. همچنین غلظتهای پایینتر باعث کند شدن رشد قارچ گردید ولی رشد آن را متوقف نکرد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
کارواکرول، کپک سبز، درصد بازدارندگی رشد |
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.irhc2017.org |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|