نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی ارزیابی عملکرد حلال‌های قطبی و غیر قطبی بر خواص آنتی‌اکسیدانی عصاره گیاه هلپه (Teucrium polium L.)
چکیده فارسی مقاله در این پژوهش به بررسی اثرات آنتی‌اکسیدانی سرشاخه‌های گیاه هلپه L. Teucrium polium با استفاده از حلال‌های مختلف پرداخته شد. حلال‌ها به‌گونه‌ای انتخاب شدند که ویژگی‌های قطبی و غیر قطبی آن‌ها مدنظر قرار گرفتند. بدین منظور با استفاده از حلال‌های آب (خیلی قطبی)، متانول (قطبی)، اتیل استات (نسبتاً قطبی) و هگزان (غیر قطبی)، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار انجام شد. در بررسی به‌عمل‌آمده، اختلاف معنی‌داری در سطح آماری 5 درصد میان عصاره‌های مختلف مشاهده شد. نتایج حاصل از میزان مهار رادیکال‌های آزاد در عصاره‌ها مختلف نشان داد که متانول از قابلیت بیشتری برخوردار بوده است و پس از آن به ترتیب آب، اتیل استات و هگزان قرار داشتند. در مقایسه میان شاخص IC50 (50 درصد قدرت مهار کنندگی رادیکال آزاد) عصاره‌های مختلف و استانداردهای vit C و BHT (24/27 و 67/29 میکروگرم بر میلی‌لیتر) نیز کمترین IC50 مربوط به متانول (99/35 میکروگرم بر میلی‌لیتر) و بیشترین آن در عصاره هگزانی (12/97 میکروگرم بر میلی‌لیتر) محاسبه شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اتیل استات، رادیکال آزاد، متانول، مهار کنندگی، هگزان

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها