|
نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی ویژگیهای کیفی و انبارمانی ارقام نارنگی کلمانتین نولز و ماریسول |
|
چکیده فارسی مقاله |
نارنگی کلمانتین به دلیل مقاومت به سرما، زودرسی، عطر، طعم و مزه مناسب در ایران از جایگاه قابلتوجهی برخوردار است. ارقام جدید نارنگی کلمانتین نولز و ماریسول در مقایسه با نارنگی کلمانتین رایج در منطقه (شاهد) روی پایههای سیترنج، سیتروملو، نارنج و پونسیروس مورد مطالعه قرار گرفت. ویژگیهای کیفی میوه در زمان برداشت و طی دو ماه نگهداری در سردخانه (دمای 5 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 85%) با نمونهگیری ماهیانه و ارزیابی صفاتی چون وزن، طول، عرض، ضخامت پوست میوه، TSS، TA، TSS/TA، درصد آبمیوه، رنگ سطح پوست میوه (, a*, b*˚L*, C*, h)، pH، EC و میزان ویتامین ث انجام شد. نتایج نشان داد که در هر سه رقم طی نگهداری در سردخانه رنگ پوست تیرهتر (L* پایینتر)، شدت رنگ بیشتر (C* بالاتر) و رنگ نارنجی پررنگ (˚h پائینتر) بود. میزان TSS افزایش قابلتوجهی در ماه دوم سردخانه نسبت به زمان برداشت نشان داد. میزان اسیدیته کل و ویتامین ث طی نگهداری در سردخانه برای هر سه رقم نارنگی روند کاهشی معنیداری داشت. میزان کاهش وزن طی ماه دوم سردخانه روند افزایشی قابلتوجهی را نسبت به شروع انبارداری نشان داد. کمترین میزان کاهش وزن طی 30 روز انبارداری با 8/6 درصد مربوط به رقم ماریسول بود درحالیکه ارقام شاهد و نولز با 9 درصد تفاوت معنیداری با هم نداشتند. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
مرکبات، ماریسول، نولز، رنگ پوست، کاهش وزن |
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.irhc2017.org |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|