نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی استفاده از ترکیب نوآورانه موسیلاژ به دانه و اسانس زنیان برای بالا بردن کیفیت پس از برداشت میوه شلیل
چکیده فارسی مقاله با توجه به افزایش نگرانی‌های به وجود آمده در رابطه با استعمال مواد شیمیایی برای بالابردن ماندگاری و کیفیت محصولات در دوره پس از برداشت استفاده از مواد خوراکی و سازگار با محیط زیست بسیار رو به افزایش است. بر اساس پژوهش‌های صورت گرفته در علم اتنوفارماکولوژی موسیلاژ به دانه از قدیم‌الایام برای درمان بیماری‌های مربوط یه گلو مورد استفاده قرار می‌گیرد، در این پژوهش برای اولین بار موسیلاژ به دانه برای بالابردن کیفیت میوه شلیل در دوره پس از برداشت تست شد. تیمارهای آزمایشی شامل موسیلاژ به دانه در سه سطح (0، 10 و 15 درصد)، اسانس گیاه دارویی زنیان در سه سطح (0، 50 و 100 میکرو بر لیتر) در دوره 20 روز انبارداری در دمای 5 درجه و رطوبت نسبی 90 تا 95 درصد بود. در این پژوهش درصد کاهش وزن، pH، اسیدیته قابل تیتراسیون، فنل، آنتی‌اکسیدان و آنتوسیانین اندازه‌گیری نتایج نشان داد که استفاده از موسیلاژ به دانه و به‌عنوان یک ترکیب طبیعی همراه با اسانس زنیان با کاهش سرعت فرآیند‌های متابولیکی و حفظ ساختار سلول‌ها موجب حفظ خصوصیات کیفی میوه شلیل و افزایش مدت نگهداری آن گردید، بنابراین استفاده از این ترکیبات می‌تواند عنوان راهکار مناسبی در تکنولوژی پس از برداشت این میوه معرفی شود. هرچند این پژوهش یک پیش تست اولیه بود و نیاز به پژوهش بیشتری در رابطه با این ترکیب ضروری به نظر می‌رسد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله موسیلاژ، به دانه، فنل، آنتی‌اکسیدان

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها