نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی تلفیق کاربرد قبل از برداشت پلی‌آمین‌ها و تیمار پس از برداشت کایتوزان بر ویژگی‌های کیفی پسته‌تر رقم اکبری
چکیده فارسی مقاله به‌منظور بررسی تأثیر محلول‌پاشی قبل از برداشت پلی‌آمین‌ها و استفاده از پوشش کایتوزان بر ویژگی‌های کیفی پسته تازه رقم اکبری در شرایط انبار آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با تیمار پلی‌آمین‌ها (پوتریسین، اسپرمین و اسپرمیدین و شاهد)، کایتوزان (بدون کایتوزان و یک درصد کایتوزان) و زمان انبارمانی (0، 20 و 40 روز) با 3 تکرار انجام گرفت. پس از اعمال تیمار پلی‌آمین‌ها (20 روز قبل از برداشت) و پوشش‌دار کردن با کایتوزان مقدار ترکیبات فنلی مغز، پوست و آنتوسیانین و فعالیت ضد اکسیداسیونی مورد اندازه‌گیری قرار گرفت. نتایج نشان داد که ترکیبات فنلی پوست و مغز میوه و آنتوسیانین مغز میوه پسته در طی انبارمانی کاهش پیدا کرد که کاربرد پلی‌آمین‌ها تأثیر قابل توجهی بر حفظ ترکیبات فنلی پوست میوه و مغز و همچنین آنتوسیانین مغز در طی انبارمانی گردید و در این بین کاربرد پوتریسین کارایی بیشتری نسبت به اسپرمین و اسپرمیدین بر مقدار ترکیبات فنلی داشت. نتایج همچنین نشان داد که کاربرد کایتوزان در شرایط انبار علاوه بر اینکه سبب حفظ ترکیبات فنلی و مقدار آنتوسیانین گردید بلکه تأثیر پلی‌آمین ها را نیز بر حفظ ترکیبات فنلی و آنتوسیانین در شرایط انبار بهبود بخشید. نتایج همچنین نشان داد که فعالیت ضد اکسیداسیونی در طی انبارمانی کاهش پیدا کرد و کاربرد پلی‌امین ها سبب افزایش و یا حفظ فعالیت آنتی‌اکسیدانتی گردید. و کاربرد کایتوزان به همراه پلی‌آمین سبب افزایش فعالیت ضداکسیداسیونی گردید. لذا با توجه به نتایج بدست آمده می‌توان نتیجه گرفت که تلفیق استفاده از د پوتریسین و کایتوزان سبب حفظ کیفیت پسته تازه در شرایط انبار می‌گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله فعالیت ضداکسیداسیونی، پوتریسین، ترکیبات فنلی. اسپرمین، اسپرمیدین

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها