نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی تأثیر نانو امولسیون کیتوسان بر افزایش عمر قفسه‌ای و ترکیبات فیتوشیمیایی تمشک
چکیده فارسی مقاله میوه تمشک به دلیل لطافت زیاد و داشتن رطوبت بالا مستعد آلودگی به عوامل قارچی بوده و از عمر قفسه‌ای کوتاهی برخورداراست در سال‌های اخیر به دلیل افزایش آگاهی‌ها در مورد مضرات ناشی از استفاده از مواد شیمیایی جهت افزایش عمر انبار‌مانی محصولات، استفاده از مواد نگه‌دارنده سالم و طبیعی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است، که کیتوسان به دلیل طبیعی بودن و خاصیت ضد قارچی از این دسته است. از سوی دیگر بهره گرفتن از فناوری نانو و ریز شدن اندازه ذرات کیتوسان سبب افزایش کارایی این ماده می‌شود. در پژوهش حاضر کارایی نانو امولسیون کیتوسان به‌عنوان پوششی خوراکی جهت افزایش عمر قفسه‌ای تمشک مورد بررسی قرار گرفت. میوه‌های تمشک پس از برداشت با نانو امولسیون کیتوسان در غلظت‌های 0، 2500 و 5000 میلی‌گرم بر لیتر مورد تیمار قرار گرفته و به سردخانه‌ای با دمای2±4 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 5±90 درصد انتقال یافتند. شاخص‌های موردنظر هر سه روز یک‌بار به مدت نه روز مورد ارزیابی قرارگرفتند. این شاخص‌ها عبارت بودند از: میزان پوسیدگی و لهیدگی، ارزیابی حسی و محتوای فنل کل. نتایج آزمایشات نشان دادند که تیمار میوه تمشک با نانو امولسیون کیتوسان باعث کاهش فساد میوه‌ها و طعم بهتر آن‌ها نسبت به میوه‌های شاهد شده و همچنین در میوه‌های تیمار شده میزان فنل به‌مرور زمان افزایش یافت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ماندگاری، فنل کل، عمر پس از برداشت، پوسیدگی، ارزیابی حسی

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها