|
نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران
|
|
|
عنوان فارسی |
تأثیر کلرید کلسیم و کیتوزان بر خصوصیات کمی و کیفی میوه انبه رقم لانگرا |
|
چکیده فارسی مقاله |
انبه یکی از میوههای مهم گرمسیری فرازگرا بوده که فرآیند رسیدن آن بهسرعت انجام میگیرد به همین دلیل عمر ماندگاری کوتاهی دارد. اخیراً پوشش دهی میوهها با کیتوزان اثرات مفید قابلتوجهی بر افزایش عمر ماندگاری آنها دارد. بهمنظور کاهش ضایعات پس از برداشت میوه انبه آزمایشی بهصورت طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار به مرحله اجرا درآمد. میوهها در غلظتهای مختلف کلرید کلسیم (5/0، 1 و 2 درصد)، کیتوزان (5/0، 1 و 2 درصد) و آب مقطر (شاهد) به مدت 5 دقیقه غوطهور شدند و سپس بستهبندی و به مدت 21 روز در دمای 25 درجه سانتیگراد نگهداری شدند. در پایان آزمایش صفاتی مانند درصد کاهش وزن، سفتی بافت میوه، وضعیت ظاهری، ویتامین ث، کل مواد جامد محلول و اسیدیته میوه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که کیتوزان و کلرید کلسیم در بالاترین غلظت مورد استفاده بالاترین میزان سفتی بافت را نشان دادند که نسبت به شاهد تفاوت معنیداری مشاهده شد. بالاترین میزان مواد جامد محلول (3/17 درجه بریکس) در شاهد و کمترین (4/ 14درجه بریکس) آن در غلظتهای مختلف کلرید کلسیم مشاهده شد. بیشترین شاخص رسیدگی(28) در شاهد مشاهده شد که تفاوت معنیداری با دیگر تیمارها نشان داد. بهطورکلی ترکیبات مورد استفاده با تأخیر رسیدگی میوه تأثیر قابلتوجه در حفظ کیفیت انبه در مدت نگهداری نشان دادند. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
انبه، پس از برداشت، رسیدن، کیتوزان |
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.irhc2017.org |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|