|
نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران
|
|
|
عنوان فارسی |
تأثیر مالتودکسترین و عصاره برگ زیتون بر انبارمانی گیلاس رقم تکدانه |
|
چکیده فارسی مقاله |
امروزه مصرفکنندگان، محصولات ارگانیک و عاری از بقایای سموم را ترجیح میدهند بدین ترتیب بهمنظور بررسی اثر پوشش خوراکی مالتودکسترین (0،30، 35، 40 درصد) و عصاره برگ زیتون (0،1، 2، 3 درصد) بر روی میوه گیلاس رقم تکدانه آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی اجرا گردید. بعد از اعمال تیمارها میوهها به مدت 4 هفته در دمای 1 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90 تا 95 درصد در یخچال نگهداری و هر هفته عاملهای سفتی، درصد اتلاف آب، میزان پوسیدگی، مواد جامد محلول، اسیدیته کل، آنتوسیانین، کلروفیل دم میوه، قند محلول کل، گلوکز و فروکتوز اندازهگیری شد. نتایج تجزیه و تحلیل دادهها نشان داد به لحاظ مواد جامد محلول، اسیدیته کل و پوسیدگی میوه بین تیمارها اختلاف معنیداری وجود دارد. پوسیدگی میوهها در تیمار شاهد از هفته سوم شروع شد و در تیمارهای پوشش داده شده تا پایان دوره انبارداری هیچ پوسیدگی مشاهده نشد. بیشترین میزان اتلاف آب در تیمار شاهد مشاهده شد. تیمار مالتودکسترین 40 درصد و تیمار عصاره 3 درصد بیشترین میزان سفتی را در پایان مدت انبارداری داشتند. در شادابی و سبزینگی دم میوه بین تیمارها اختلاف معنیداری وجود داشت. میزان آنتوسیانین و قند کل و فروکتوز دارای روند صعودی بودند که بین تیمارها اختلاف معنیدار وجود داشت. ولی میزان گلوکز دارای روند نزولی بود و در پایان دوره انبارداری تیمار مالتودکسترین 35 درصد و تیمار عصاره برگ زیتون 1 درصد بیشترین مقدار گلوکز را داشتند. اثرات متقابل مالتودکسترین و عصاره برگ زیتون، مالتودکسترین و عصاره و زمان، بر هیچکدام از عاملهای موردبررسی تأثیر معنیداری نداشت. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
مالتو دکسترین، گیلاس، تکدانه، انبارداری، کیفیت |
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.irhc2017.org |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|