نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی بررسی روند تغییرات کمی و کیفی میوه چند رقم سیب در سردخانه
چکیده فارسی مقاله در این پژوهش خصوصیات کمی و کیفی هفت رقم سیب (برابورن، فوجی، رددلیشز، دالایو، رم بیوتی، مورگندافت و گلدن‌دلیشز) در زمان‌برداشت و روند تغییرات کیفی میوه آن‌ها در طول دوره نگهداری در سردخانه بررسی شد. میوه‌ها در دمای 1± 0 درجه سلسیوس و رطوبت 90-85% به مدت شش ماه در سردخانه نگهداری شدند. در طول دوره نگهداری در سردخانه به فواصل 60 روز از صفاتی نظیر وزن میوه، کل مواد جامد قابل‌حل (TSS)، pH، اسیدیته قابل تیتراسیون (TA)، میزان کلسیم میوه و سفتی بافت میوه اندازه‌گیری به عمل آمد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که صفاتی نظیر وزن میوه، TA و سفتی بافت ارقام سیب در طول دوره کاهش معنی‌داری نشان داد. ارقام گلدن دلیشز و رم بیوتی به ترتیب بیشترین و کمترین تغییر وزنی یا بیشترین درصد کاهش وزن در طول دوره انبارمانی داشتند. pH میوه در ارقام مختلف نیز در طول دوره افزایش معنی‌داری نشان داد. مقدار TSS در اوایل دوره انبارمانی افزایش یافته و سپس کاهش نشان داد. بیشترین و کمترین تغییر در مقدار کل مواد جامد محلول به ترتیب به گلدن دلیشز و دالایو تعلق داشت. اثر زمان و همچنین اثر متقابل رقم در زمان نیز بر برخی از صفات معنی‌دار شد. ارقام رم بیوتی، مورگندافت و برابورن ازلحاظ درصد کاهش وزن میوه کمتر نسبت به ارقام دیگر برتر بودند. رقم برابورن ضمن کاهش سفتی کمتر در بافت میوه و حفظ طعم و خصوصیات کیفی دیگر نسبت به ارقام دیگر در طول دوره نگهداری و پس از پایان دوره نگهداری در سردخانه به‌عنوان تیمار برتر این پژوهش انتخاب شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله انبارمانی، سیب، سفتی میوه، وزن میوه

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها