نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی اثر اسانس رازیانه در افزایش عمر پس از برداشت سیب رقم گلدن و مقایسه تأثیر آن با کاربندازیم و تیابندازول
چکیده فارسی مقاله به‌منظور بررسی اثر ضد قارچی اسانس گیاه دارویی رازیانه و مقایسه تأثیر آن با قارچ‌کش-های شیمیایی در افزایش عمر پس از برداشت و کاهش فساد سیب رقم گلدن، این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 10 تیمار و 4 تکرار در شهرستان سمیرم (استان اصفهان) به اجرا درآمد. بدین منظور میوه‌ها ابتدا زخمی و آلوده به اسپور قارچ پنیسیلیوم شده و سپس در محلول‌های حاوی تیابندازول و کاربندازیم به غلظت‌های یک ،5/1 و 2 در هزار و اسانس رازیانه در غلظت‌های 400، 800 و 1200 میلی‌لیتر در لیتر به مدت 3 دقیقه غوطه‌ور شدند. میوه‌های زخمی آلوده به قارچ پنسیلیوم و بدون اعمال تیمار به‌عنوان شاهد در نظر گرفته شد. پس از اعمال تیمارها، میوه‌ها در سردخانه (دمای حدود یک درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی حدود 85 درصد) به مدت 3 ماه نگهداری شدند. طبق نتایج کمترین درصد کاهش وزن، بیشترین میزان قند و نسبت قند به اسید در تیمار رازیانه 800 میلی‌لیتر در لیتر بود. کمترین میزان پوسیدگی در تیمار رازیانه 1200 (صفر) و بیشترین آن(5/42 درصد) مربوط به تیمار شاهد بود. از نظر درصد پوسیدگی رازیانه 800، تیابندازول 5/1 و کاربندازیم 2 در هزار در یک سطح آماری قرار داشتند. میزان مواد جامد محلول در طول انبارداری افزایش یافت. هر چه غلظت اسانس‌های گیاهان دارویی زیادتر گردید درصد پوسیدگی و مواد جامد محلول کاهش و درصد کاهش وزن افزایش یافت. بیشترین میزان نسبت قند به اسید به ترتیب در تیمارهای رازیانه 800 و 1200 مشاهده شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله عمر پس از برداشت، قارچ‌کش‌های شیمیایی، درصد پوسیدگی

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها