نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی بررسی اثرات تیمارهای دمایی بر کنترل آلودگی آفات انباری و صفات کمی و کیفی خرمای پیارم
چکیده فارسی مقاله به‌منظور کاهش میزان آلودگی و کنترل آفات انباری در خرمای رقم پیارم از روش‌های حرارتی (دماهای 50، 60 و 70 درجه سانتی‌گراد به مدت 2 ساعت) و برودتی (دماهای 5-، صفر و 5 درجه سانتی‌گراد به مدت 2، 4 و 6 شبانه‌روز) استفاده شد. میوه‌ها پس از اعمال تیمارها و پس از بسته‌بندی در انبار معمولی به مدت 2، 4 و 6 ماه نگهداری شدند و پس از مدت‌زمان مقرر از نظر آلودگی به آفات زنده، لارو، شفیره و تخم مورد ارزیابی قرار گرفتند. به‌منظور تعیین اثر تیمارها بر کیفیت و کمیت خرمای پیارم، صفاتی نظیر pH، TSS، اسید قابل تیتراسیون، درصد رطوبت، درصد ماده خشک و میزان کاهش وزن اندازه‌گیری شد. بررسی‌های اولیه وجود آفاتی نظیر شب‌پره هندی (Plodia interpunctella) و شپشه‌دندانه‌دار (Oryzaephilus surinamensis) را در میوه‌ها نشان داد. تیمارهای حرارتی و برودتی در مقایسه با تیمار شاهد میزان آلودگی به آفت را به‌طور معنی‌داری در میوه‌ها کاهش دادند که در این میان تیمارهای دمایی 60 تا 70 درجه سانتی‌گراد به مدت 2 ساعت و دمای صفر و 5- درجه سانتی‌گراد به مدت 4 و 6 روز بیشترین تأثیر را در کاهش آلودگی نشان دادند. بر اساس نتایج، تأثیر این تیمارها بر صفات کمی و کیفی معنی‌دار نبود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله خرمای پیارم، آفات انباری، تیمارهای حرارتی و برودتی

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها