|
نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی اثرات تیمارهای دمایی بر کنترل آلودگی آفات انباری و صفات کمی و کیفی خرمای پیارم |
|
چکیده فارسی مقاله |
بهمنظور کاهش میزان آلودگی و کنترل آفات انباری در خرمای رقم پیارم از روشهای حرارتی (دماهای 50، 60 و 70 درجه سانتیگراد به مدت 2 ساعت) و برودتی (دماهای 5-، صفر و 5 درجه سانتیگراد به مدت 2، 4 و 6 شبانهروز) استفاده شد. میوهها پس از اعمال تیمارها و پس از بستهبندی در انبار معمولی به مدت 2، 4 و 6 ماه نگهداری شدند و پس از مدتزمان مقرر از نظر آلودگی به آفات زنده، لارو، شفیره و تخم مورد ارزیابی قرار گرفتند. بهمنظور تعیین اثر تیمارها بر کیفیت و کمیت خرمای پیارم، صفاتی نظیر pH، TSS، اسید قابل تیتراسیون، درصد رطوبت، درصد ماده خشک و میزان کاهش وزن اندازهگیری شد. بررسیهای اولیه وجود آفاتی نظیر شبپره هندی (Plodia interpunctella) و شپشهدندانهدار (Oryzaephilus surinamensis) را در میوهها نشان داد. تیمارهای حرارتی و برودتی در مقایسه با تیمار شاهد میزان آلودگی به آفت را بهطور معنیداری در میوهها کاهش دادند که در این میان تیمارهای دمایی 60 تا 70 درجه سانتیگراد به مدت 2 ساعت و دمای صفر و 5- درجه سانتیگراد به مدت 4 و 6 روز بیشترین تأثیر را در کاهش آلودگی نشان دادند. بر اساس نتایج، تأثیر این تیمارها بر صفات کمی و کیفی معنیدار نبود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
خرمای پیارم، آفات انباری، تیمارهای حرارتی و برودتی |
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.irhc2017.org |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|