|
نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران
|
|
|
عنوان فارسی |
ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی برخی ژنوتیپهای امیدبخش زیتون کنسروی |
|
چکیده فارسی مقاله |
با توجه به اینکه سالیانه حدود 2.5 میلیون تن زیتون کنسروی در دنیا تولید و مصرف میشود انتخاب ارقام مناسب در این زمینه ضروری میباشد. بنابراین در این پروژه قابلیت فراوری و کیفیت زیتون کنسروی در دوره انبارمانی به دو صورت سبز و سیاه با استفاده از 8 ژنوتیپ انتخابی که شامل ژنوتیپهای شیراز، تخم کبکی، KH15، BN5، QG18، TMN2، BN3، GW1 و رقم دیره مورد ارزیابی قرار گرفت. که ارقام مانزانیلا و زرد نیز بهعنوان شاهد مورداستفاده قرار گرفتند. نمونهها پس از برداشت به آزمایشگاه منتقل و ارزیابی اولیه خصوصیات میوه همچون وزن کل و درصد گوشت میوه بروی آنها صورت گرفت. سپس نمونهها با آ ب معمولی شستشو و به سه روش استفاده از محلول سود سوزاور 2 درصد و برش زدن میوه بر روی زیتونهای سبز انجام گرفت و همچنین با استفاده از محلول آبنمک 8 درصد که بر روی زیتونهای سیاه انجام گرفت، تلخ زدایی، تخمیر و انبارمانی گردیدند. در طول دوره تخمیر و انبارمانی، به فاصله زمانی معین، 15 عدد زیتون از هر رقم، تیمار و تکرار برای اندازهگیری درصد رطوبت و درصد خاکستر، میزان اسیدیته و pH، مقدار عناصر معدنی میوه (کلسیم، پتاسیم و سدیم) و خواص حسی انتخاب گردیدند. نتایج این بررسی نشان داد که رقم دیره و ژنوتیپهای تخم کبکی و KH15 به ترتیب با میانگین وزن میوه 06/6، 74/5 و 21/5 گرم دارای بیشترین وزن میوه بوده که یک مزیت اساسی برای زیتونهای کنسروی میباشد. در ارزیابی حسی] شاهد تفاوت معنیداری بین نمونههای سبز فراوریشده با استفاده از سود و نمونههای برش زده بودیم. سفتی بالاتر و شکل یکنواختتر و کیفیت کلی بهتر نمونههای فراوریشده با سود به نسبت نمونههای برش خورده و بالعکس راحت جدا شدن هسته از گوشت و رنگ پوست مناسبتر میوههای برش خورده به نسبت نمونههای فراوریشده با سود در ارزیابی حسی نمونهها بسیار مشهود بود.از طرف دیگر، ارزیابی زیتونهای سیاه فراوریشده با آبنمک به ما نشان داد که 4 رقم مانزانیلا، BN3، BN5 و GW1 به دلیل دارا بودن رنگ یکنواخت، سفتی مناسب و کیفیت کلی قابلقبول میتوانند در تولید زیتونهای سیاه کنسروی استفاده گردند. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
رقم، کیفیت، تخمیر، تلخ زدایی، زیتون |
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.irhc2017.org |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|